Forhandlings- og samtaleteknik i kommune, region og stat

Interne og eksterne forhandlinger i offentlig forvaltning

Forhandlinger og møder stiller store krav til embedspersonernes færdigheder i kommunikation. Dette kursus er specielt designet til at imødekomme behovet for målrettet uddannelse i at håndtere vanskelige samtaler og forhandlingssituationer i den offentlige sektor.

Portræt lille farve 3Kaare Thomsen har arbejdet med forhandlings-, samtale- og mødeteknik i Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune, Region Nord, Finansministeriet, Udenrigsministeriet og mange andre forvaltninger. Han forstår kravene til diplomatisk og præcis kommunikation og kender spillereglerne i politiske miljøer. Han er én af Danmarks skarpeste formidlere af værktøjer til mundtlig kommunikation og forfatter til flere fagbøger om emnet.

Udbytte af kurset Forhandlings- og samtaleteknik

Deltagerne får nye værktøjer til at gøre forhandlinger og møder mere konstruktive - til gavn for såvel resultater som relationer.

Målgruppe

Målgruppen er alle medarbejdere i administrationen eller ude i institutionerne. Det kan være DJØF'ere, arkitekter, teknikere, lærere osv.

Form og indhold

Kurset vil være designet til jeres medarbejdergruppe. Undervisningen er som regel fordelt på 50% teori og 50% øvelser, hvilket efter vores erfaringer giver den mest effektive læring. Indholdet kan være sammensæt af disse emner:

  • Forberedelse af forhandlinger og samtaler
  • Framing, mindset og indledning - kom rigtigt fra start
  • Sådan kortlægges interesser
  • Vilkårsforhandling med vanskelige modparter
  • Samtaleteknik, herunder lytning, opsummering og spørgeteknik
  • Argumentation og retoriske værktøjer
  • Motivation og beslutninger - sådan påvirker og påvirkes du
  • Situationsspil med jeres egne cases

Læs også om disse kurser

Assertiv kommunikation ...
Konflikthåndtering ...
Forhandlingsteknik ...
Argumentation og gennemslagskraft ...
Feedback og feedbackkultur ...

Info

Afholdes Som internt kursus hos jer efter aftale
Varighed 
1-2 dage
Holdstørrelse  Efter aftale
Underviser Kaare Thomsen

Ring 70 20 36 37 og hør mere, eller skriv til os.

God intro (teori) til praktiske redskaber og øvelser. Jeg er blevet mere bevidst om situationer, hvor man med teknikker kan styre forløbet derhen, hvor man ønsker. Jeg har også fået mere bevidsthed om, hvordan man virker i mødet med borgeren. Mette Anker, Frederiksberg Kommune

Gode eksempler og stærk formidler. Mie Laugesen, Frederiksberg Kommune

Gode konkrete metoder, der var mere eller mindre ligetil i forhold til praksis. Gode redskaber og refleksioner ift. hvordan jeg afholder samtaler. Simone Sjøgreen, Frederiksberg Kommune

Kurset gav os guidelines til samtalen med vores borgere. Ricardo Babor, Frederiksberg Kommune

Kurset giver én værktøjer til formelle samtaler og styrker indsigten i, hvordan ord og formidling har indflydelse på udfaldet af samtalen. Emil Korshagen, Frederiksberg Kommune