Mail og problemløsning - skriftlig argumentation

Skriv overbevisende mails i vanskelige sager

Forhandlingskursus hos MANForegår jeres forhandlinger og håndtering af uenigheder på skrift? Vil kan undervise jer i at formulere mails og andre indlæg, så de gavner jeres sag mest muligt. Kurset er en blanding af forhandlingsteknik, argumentationsteknik og retorisk skrivetræning.

Kurset holdes som specielt tilrettet forløb hos jer, og vi tager udgangspunkt i jeres egne cases. Ønsker du som enkeltperson at skærpe din skriftlige retorik, anbefaler vi vores 2-dages åbne kursus Skriftlig kommunikation. Ønsker du et kursus i mundtlig forhandling, anbefaler vi kurset Forhandlingsteknik.

Målgruppe for kurset Mail og problemløsnning

Målgruppen for kurser i skriftlig argumentation er medarbejdere med ansvar for at forhandle samt håndtere uenigheder og konflikter. Vi holder typisk kurset for afdelinger, der står for korrespondancen i særligt vanskelige sager.

Udbytte for deltageren

Deltagerne opnår større sikkerhed i at formulere skrivelser til håndtering af tvistigheder og forhandlinger. Udbyttet er en kombination af forhandlingsteknik, argumentation og retorisk skrivning. Efter kursus vil deltagerne føle større sikkerhed, og arbejdet med skriveopgaverne bliver mere tilfredsstillende.

Udbytte for virksomheden

Virksomhedens gevinst vil kunne måles både på bedre resultater af forhandlinger med problematiske modparter og på relationen til disse.

Indhold

Kurset vil være skræddersyet til jeres behov, og øvelserne bliver tilrettelagt ud fra jeres egne eksempler. Der vil være en vekslen mellem gennemgange og øvelser med en tidsfordeling på ca. 50%-50%. Eksempler på emner, vi gennemgår:

  • Strategiske værktøjer til forhandlingsteknik - forhandlingshjulet og strategiskemaet m.fl.
  • Forstå uenighed og konflikt psykologisk, så du ikke optrapper
  • Konflikthåndterende skriftsprog - sådan skriver du respektfuldt uden at forære noget væk
  • Ligeværdighed i sproget - facework
  • Interessedialog og kunsten at gøre en løsning attraktiv
  • Argumentationsteknik på skrift
  • Købslagningens psykologiske elementer
  • Sproglig framing og andre ubevidste faktorer, der tjener dit formål
  • Skriveøvelser - praktisk træning ud fra jeres egne eksempler

Underviser: Kaare Thomsen

Kaare Thomsen er specialist i forhandling og konflikthåndtering. Han er cand.mag. i sprog og psykologi samt uddannet i retorik på Københavns Universitet samt i forhandlingsteknik på bl.a. Harvard Law School.

Kursusinfo

Afholdes  Efter aftale som internt kursus   
Varighed: 1 dag
Sted Hos kunden
Underviser Kaare Thomsen

 

Bestil et firmakursus. Ring 70 20 36 37, eller skriv til os.

 

Case: MAN Diesel & Turbo.

Et hold erfarne forhandlere, der også er specialister i marineteknologi, arbejder med mailkorrespondance i svære kundesager. Gottleben stod for undervisning i, hvordan forhandlingsteknik og argumentationsteknik bruges skriftligt på dansk og engelsk.

Flere referencer

Arbejdsmarkedsstyrelsen, Beskæftigelsesministeriet, BRFbank, Citroën Danmark, Codan, Dan-ejendomme, Danmarks Statistik, DHL Express, Energi og Olieforum, FIH Erhvervsbank, Forsvaret, Hørsholm Kommune, Gyldendal, KODA, Københavns Universitet, LB Forsikring, MAN Diesel, Mascot International, NCC Construction, Netværk Danmark, Nordea Realkredit, Novo Nordisk, Olympus, PFA Pension, Roche, Sanaartornermik Ilinniarfik, Sankt Hans Hospital, Slagelse Kommune, Sundhedsstyrelsen, Syddansk Universitet, Udenrigsministeriet, Vattenfall, Vejdirektoratet.

Udtalelser fra kunder ...