Strategisk kommunikation i ledelse

Psykologi og retorik i forandringsledelse

Lederens opgave er at skabe forbedringer gennem andres indsats. Det kræver veludviklede færdigheder i kommunikation. På kurset Strategisk kommunikation i ledelse fylder vi jeres værktøjskasse op med effektive redskaber. Vi træner jer i at tage ordet og fremlægge en sag overbevisende. I kommer til at arbejde med motivation som begreb i forandringsledelse, og I bliver trænet i samtaleteknik - dvs. i at føre en dialog, der håndterer indvendinger og inspirerer til samarbejde mod fælles mål.

Ønsker du som enkeltperson at øge din strategiske kommunikation og gennemslagskraft, anbefaler vi vores åbne kursus Argumentation og gennemslagskraft >

Underviser: Kaare Thomsen

Kaare Thomsen er specialist i retorisk kommunikation og adfærdspsykologi. Han arbejder for kunder som Coop, Forsvaret, MAN Diesel og Topdanmark.

Målgruppe

Målgruppen er ledere med ansvar for at implementere forandringer. Holdet kan sammensættes af ledere på forskellige niveauer.

Udbytte for deltagerne

Udbyttet er både et mindset og en konkret værktøjskasse. I bliver bedre til at motivere, argumentere, fremlægge og samtale overbevisende. Samtidig får I et nyt "sprog" om kommunikation, som gør, at I efter kurset kan udvikle jeres færdigheder yderligere i samspil med hinanden.

Udbytte for virksomheden

Ledernes evne til at føre forandringer ud i livet hænger sammen med deres evne til at formidle motivation og ejerskab, samt skabe fælles forståelse for specifikke mål og værdier. Styrkede evner i denne form for kommunikation omsættes derfor i hurtigere og bedre resultater og forøget lønsomhed.

Indhold og form

Kurset, workshoppen eller foredraget vil være tilpasset jeres behov og ønsker. Derfor holder vi helst et møde med jer forud for workshoppen, hvor vi aftaler formål og indhold. Efter aftale stiller vi en opgave til deltagerne forud for mødet, hvor hver deltager beskriver en udfordring på vores forberedelsesskema.

Eksempler på emner:

  • Autenticitet og lederskab - at forholde sig til sig selv - og formå at træde i karakter
  • Virksomhedens værdier som integreret del af dit lederskab - hvordan og hvorfor?
  • Sådan fremlægger du budskaber, så de motiverer og inspirerer
  • Argumentationsteknik - brug argumenttyperne rigtigt, og forudse dine argumenters effekt
  • Motivationstrappen - et værktøj til at forstå og tale til andre, lige dér hvor de er
  • Adfærdsøkonomi og nudging - skal resultaterne af den nyeste forskning med i din værktøjskasse?
  • Værktøjer til samtaleteknik - omfang efter aftale: samtaleskemaet, lytteteknik og tavshed, sprogets værdighed, indvendingshåndtering, sproglig framing, opsummeringsteknikker, spørgeteknikker m.m.
  • Kommunikation på flere niveauer - opad, nedad og til siden
  • Den retoriske situation, og målgruppens og kontekstens betydning
  • Lær at håndtere modstand konstruktivt, og arbejd konstruktivt med indvendinger og modstand
  • Feedback og feedbackkultur som element i forandringskommunikation
  • Praktiske øvelser i kommunikation og gennemslagskraft

Læs også om disse kurser

Forhandlingsteknik >
Assertiv kommunikation >
Mødeledelse og facilitering > 
Konflikthåndtering og konfliktløsning > 

Argumentation og gennemslagskraft >

Se en oversigt over lederkurser >

Gå til top >

Kursusinfo

Afholdes    Som firmakursus eller foredrag
Varighed Kursus: 1-2 dage
Workshop: 3-6 timer
Fordrag: 1-2 timer
Pris  Kontakt os for tilbud
Underviser  Kaare Thomsen

Få et tilbud: Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.


100 % giver karakteren SUPER GOD eller GOD til underviseren. Udtalelser om Kaare Thomsen som underviser:

Tak for et rigtig godt kursus. Du har fået ros :-) Det var ude af komfort-zonen for mange, men alle er enige om, at de fik værktøjer med derfra. Flere har sagt, at det er noget af den bedste personlige udvikling, de har deltaget i. Pia Hellmund Jensen, HR-konsulent, Midtconsult

Praksisnært: Lige til at gå hjem og implementere! Underviseren er velforberedt, engageret, improviserer undervejs efter vores behov og viser rigtig god indlevelse i kursisternes dagligdag og behov/udbytte. Super super!!!
Merete holst Nissen, hospitalschef, KU-SUND

Særdeles godt niveau - og heldigvis ikke præget af de floskler, der normalt florerer inden for kursusbranchen. Gedigen undervisning af en kompetent kursusleder. Niels M. Holst, seniorkaptajn, Rederiet Færgen.

Super - ganske enkelt! Lars Wulff, salgsdirektør, Topdanmark.

Virkelig godt kursus. Kaare var god til at tilpasse undervisningen til vores behov. Vi fik værktøjer, som virkelig kan bruges i hverdagen. Jeg ville gerne have lært endnu mere om indvendinger. Frank Thure Josephsen, salgschef, Topdanmark.

Alt det, du byder ind med, er på et superhøjt niveau! Vi har fået det meget intensivt. Du har en fantastisk evne til at bruge krop og mimik, krydret med sjove historier. Det gør stoffet levende og interessant. Stig Kjeldsmark, leder, Topdanmark.

Bedste kursus, jeg har oplevet i Topdanmark. Kunne godt bruge længere tid. Underviseren er fantastisk. Skønt med humor, autoritet og uformelle grin. Maya Hiort-Soele, leder, Topdanmark.

Gå til top >