Giv slip på arbejdet når du holder fri. Slut med at stresse

Pia Callesen er psykolog. Hendes bøger om metakognitiv terapi er blevet bestsellere på rekordtid. I denne udsendelse forklarer hun den metakognitive metode - og hvordan du bruger den til at slippe for at stresse over jobbet i din fritid.

Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

    

Sådan bliver du fri for stress-symptomer efter en dårlig dag

PiaCallesenMange af de mennesker vi underviser hos Gottleben, er udsat for konflikter i deres hverdag. Fx arbejder vi for organisationer hvor medarbejderne er nødt til at finde sig i at blive tilsvinet og skældt ud op til flere gange om dagen. Hos Gottleben underviser vi i god konflikthåndtering, og de seneste år har vi desuden orienteret deltagerne om hvad metakognitiv terapi går ud på. Mange medarbejdere oplever nemlig stress i deres fritid efter konflikter som jobbet har ført med sig. Metakognitiv terapi er intet mindre end en ny måde at opfatte og imødegå stress på.

Dette er episode nummer 2 om hvad metakognitiv terapi kan betyde for dig som helt almindelig medarbejder eller leder i det danske arbejdsliv. (Den første udsendelse var en samtale med psykolog Sisse Find Nielsen. Her var temaet nervøsitet før og under forhandlinger og præsentationer).

Pia Callesen er klinisk psykolog og Danmarks kendteste repræsentant for metoden. Hun er ph.d. fra Manchester Universitet, hvor hun har forsket i depression hos professor Adrian Wells. Han anses som ophavsmand til hele teorien om metakognitiv metode. Samtidig er hun grundlægger af og chef for en række psykologiske klinikker i København. Her er især gruppeterapi populær. Ikke kun fordi der er overvældende gode resultater - men også fordi behandlingen føles skånsom, fordi den kan gennemføres på 6 aftener og endelig fordi den er billig sammenlignet med normale forløb hos en psykolog.

Klinikkerne hedder Cektos, og du kan læse mere om dem her ...

Pia Callesens bøger

Pia Callesens 2 bøger om metakognitiv terapi er et god sted at starte hvis du vil vide mere om metodens teori og praksis. De findes begge som lydbøger. Klik på bøgerne for at læse mere.

LevMereTaenkMindre

GribLivetSlipAngsten

Relevante kurser og foredrag

De emner vi kommer ind på i dette afsnit af podcasten, berøres på forskellige måder i disse kurser:

Assertiv kommunikation - kursus for virksomheder - læs mere ...

Konflikthåndtering - kursus for virksomheder - læs mere ...

Vanskelige kunder - kursus, workshop eller foredrag for virksomheder - læs mere ...

Podcast

Lyt til mere podcast: Klik her ...