Debatindlæg der påvirker

Opnå indflydelse gennem trykte og digitale medier

Debatindlæg i trykte og digitale medier kan være en væsentlig del af arbejdet med at opnå indflydelse. Hvis de vel at mærke er velskrevne og rammer målgruppen rigtigt. Og hvis de overhovedet bliver publiceret i de medier hvor det giver mening. Har du og din organisation valgt at jeres synspunkter skal ud til et større publikum, skal opgaven tages alvorligt. Ikke alene skal I kunne skrive indlæg der ægger, vækker og dækker. I skal også vide noget om hvordan redaktører arbejder og tænker. For det er dem der enten udgiver eller skrotter jeres artikler.

På dette kursus bliver I undervist i begge dele: 1) Hvordan indlægget vinkles, bygges op og formuleres - og 2) hvordan I sørger for at redaktionerne elsker det.

Underviser: Lawand Hiwa Namo

Lawand7

Lawand Hiwa Namo er en af Danmarks mest markante stemmer i den politiske og kulturelle debat. Han vandt DM i debat i 2019, og han har sin eget klumme i Politiken. Han læser statskundskab, men har for længst etableret sig som uafhængig rådgiver for topfigurer i det politiske liv. Blandt andet har han i en periode været taleskriver for Lizette Risgaard, og han står bag flere succesrige kampagner for toppolitikere.

Målgruppe

Kurset er for medarbejdere fra politiske partier, faglige organisationer, NGO'er, lobby- og interesseorganisationer og erhvervslivet. Der forudsættes ikke særlige kompetencer på forhånd - vi tilpasser forløbet så det passer til jeres udgangspunkt.

Udbytte for dig og for din organisation

Udbyttet af kurset vil være en markant professionalisering af jeres kommunikation med offentligheden. Som skribent får du styr på såvel skrivearbejdet som dialogen med medierne. Dermed får organisationen åbnet en vigtig dør for påvirkning af jeres målgruppe.

Indhold

Kurset tilpasses jer og vil rette sig specifikt mod den opgave I skal løse. Det er et afvekslende forløb med cirka 50% teori og 50% øvelser og indeholder bl.a.:

  • Kunsten at fortælle en historie så den griber læserne
  • Leg med dit sprog - kæl for dit sprog - sproglige virkemidler
  • Troværdighed og etos - sådan fremstår din nyhed seriøs
  • Overskrifter og indledninger - hvad kan redaktørerne lide? 
  • Vinkel, nyhedstrekanten - artiklens flow og struktur
  • Sådan får du hul igennem til debatredaktionerne

Udvidet kursus på 2 dage

Kurset kan udvides med en ekstra kursusdag med Kaare Thomsen som underviser. Her arbejder vi mere grundlæggende retorisk med skriveopgaven og med sproget.

Gå til top ...

Kursusinfo

Afholdes  Efter aftale som internt kursus   
Varighed: 1 dag
Sted Hos kunden
Underviser Lawand Hiwa Namo

 

Ring 44 22 37 58, eller skriv til os.

 

Lawand Hiwa Namo og Gottleben arbejder med retorisk rådgivning og undervisning for bl.a.: BUPL, Dansk Flygtningehjælp, Dansk Musikerforbund, Dansk Sygeplejeråd, HK, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Frederiksberg Kommune, Kræftens Bekæmpelse, Liberal Alliances Ungdom, Praktiserende Speciallæger, Socialpædagogerne.