Argumentation og samtaleteknik

Åbent kursus eller virksomhedskursus i at overbevise i møder og forhandlinger

Veltalenhed lyder som et gammeldags ord. Men det er hvad du bliver undervist i på dette kursus. Her træner vi dig i at gribe øjeblikket og udtrykke dig så overbevisende at du har chancen for at påvirke hvad andre mener og beslutter. Du behøver ikke være den udadvendte, energiske type, for det handler ikke om at være på en bestemt måde eller have en bestemt baggrund. Tværtimod - det handler om at bruge dig selv som du er, med den baggrund du har, tilsat nye kompetencer i retorik og psykologi.

De værktøjer vi arbejder med på kurset, kan bruges i forhandlinger, på møder og når du taler til eller med et publikum.

Underviseren

PortraetLilleSkarpt

Kaare Thomsen er forhandlingsrådgiver med en uddannelse som cand.mag. i sprog, psykologi og retorik, suppleret med videregående studier af klinisk psykologi, filosofi og forhandlingsvidenskab. Han arbejder i flere lande for virksomheder, fagforeninger, politiske partier, advokater m.fl. Han er forfatter til flere bøger om kommunikation, bl.a. bogen Kunsten at holde kæft - og andre strategier til at overbevise med ord, som du får udleveret sammen med kursusmaterialet. Nogle kender ham fra radio eller tv, eller som studievært i podcasten Negotiators.

Målgruppe

Kursets deltagere arbejder typisk med forhandling, ledelse, salg, projektledelse eller inden for politik. De arbejder i virksomheder, stat, kommune og organisationer. Selvstændige og iværksættere er også i målgruppen.

Nogle af deltagerne har været på kursus i forhandlingsteknik hos os, evt. som led i uddannelsen Certificeret forhandler, men det er ingen forudsætning.

Dit udbytte

Ofte handler det om at påtage sig eller erobre et lederskab, formelt eller uformelt. Det kan være når du holder eller deltager i et møde, eller når du indgår i en forhandling. Situationer opstår hvor du har mulighed for at være den der viser retningen, den man tror på. Det er muligheder der åbner sig som et vindue - der kort efter lukker sig igen, og så er chancen forpasset. Vores formål med kurset er at ruste dig til at gribe de vigtige øjeblikke. Sige det rigtige. Overbevise med det argument der faktisk virker. At erhverve retoriske og psykologiske færdigheder der øger din gennemslagskraft, er en vej til mere indflydelse. Så alt i alt mener vi at kurset øger den værdi du er i stand til at skabe i forhandlinger, ledelse og samarbejde.

overtalelse1

Indhold på kurset Argumentation og samtaleteknik

Med et maksimum på 10 deltagere er kurset et interaktivt forløb hvor korte, intensive oplæg veksler med øvelser og praktisk træning. Emner:

Mikrotalen. Kursets gennemgående idé er den korte "tale" eller replik hvor du får sagt det der skal til for at tingene går din vej. Det er fx når indleder et møde eller en forhandling, eller undervejs i en dialog. Vi træner derfor din evne til at udtænke og fremføre velargumenterede forslag og svar der kan overbevise og motivere andre.

Troværdighed. Som skarp kommunikator skal du have god føling med hvordan andre opfatter dig. I retorikken hedder det etos, og her på kurset taler vi om troværdighed. Det moderne begreb adkomst føjes til. Det handler om "som hvad" du taler: Er du leder, kollega, ven, kunde eller konkurrent? Med andre ord, hvad er din moralske "ret" til emnet, set med modtagers øjne?

Vælg de bedste argumenter. Du kan arbejde kreativt med dine argumenter, og metoden kaldes topik. Her finder du den bedste angrebsvinkel, og du vælger mellem forskellige typer argument. Du bruger ikke mindst denne metode til at forberede dig grundigt på modstand og indvendinger.

Få argumenterne til at virke. Der findes mange modeller for og teorier om hvordan du opbygger din mikrotale så den virker bedst muligt. På dette kursus lærer du at bygge din argumentation op i trin og dermed styrke effekten væsentligt.

Storytelling. Følelserne skal nogle gange inddrages, og her kan en velfortalt historie være det rigtige. På kurset ser vi på hvordan du bruger fortællinger og nyhedskriterier på den rigtige måde, og uden at overdrive.

Sproget. Et lille ord kan gøre hele forskellen. Spørgsmålet er bare hvordan du i praksis arbejder med dit eget sprog. Det er på den ene siden noget dagligdags som du bare har med dig. Og på den anden side et "instrument" der kan slibes og forbedres på mange niveauer. Så vi arbejder bl.a. med ordvalg, præcision, sproglige "tricks", spørgsmål m.m.

Læs, forstå og udnyt konteksten. Konteksten er alt det i situationen der enten hjælper eller modarbejder dig. At "læse" konteksten og måske ændre den kan afgøre om dit budskab får succes. Psykologer forsker flittigt i dette område, og vi ser på nogle af de forsøg der er offentliggjort, og på hvad du reelt kan bruge dem til.

Praktisk træning. Gennem hele kurset laver vi små og større øvelser hvor du bruger værktøjerne i praksis. På dag 2 holder du en forberedt tale for holdet om et emne du selv brænder for. Underviseren og holdet giver dig kærlig feedback så du har noget at arbejde videre med. Regn med at ca. 50% af tiden går med øvelser og træning.

 

Udvid med flere moduler - og opnå certificering

ModulerAlleTre

Kurset Argumementation og samtaleteknik kan stå alene. Men vil du videre med dine færdigheder i forhandling, er det også modul 2 i uddannelsen Certificeret forhandler, som er på 3 moduler, i alt 6 dage. De øvrige to moduler er Forhandlingsteknik og Videregående forhandling. Tilmeld dig samlet, eller tag kurserne ét for ét. Læs mere om uddannelsen her ...

Åbne kurser

Næste gang 7.-8. juni 2023
Afholdes også 14.-15. nov. 2023
Varighed 2 dage
Pris pr. deltager 9.500 kr. plus moms
Holdstørrelse Maks. 10 på åbne kurser
Sted København

Dato er obligatorisk

Navn er obligatorisk

Gyldig emailadresse er obligatorisk

Stilling er obligatorisk

Firma er obligatorisk

Adresse er obligatorisk

Postnummer og by er obligatorisk

Invalid Input

Invalid Input

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os.

Udtalelser fra deltagere

Jeg har allerede stor glæde af spring-over-teknikken. God til at bevare fokus og bringe mig ud af kattepiner, samtidig med at jeg møder fuld forståelse. Martin Petersen, Region Hovedstaden.

Kaare Thomsen er en underviser i verdensklasse med stor viden og ekspertise, og - mere vigtigt - han kan omsætte det i praksis. Praktikons kursus gav mig en hel række relevante og stærke værktøjer til professionel kommunikation i mine forhandlinger. Deltager fra British Embassy Copenhagen.

Meget dygtig kommunikator og underviser. Guided Discovery (førende spørgeteknik) var meget lærerigt. Jeg fik personligt en større indsigt i kommunikation over for dominerende modparter, hvilket var super godt. Maibritt Petersen, Senior Consultant, Deloitte

Fantastisk tilpasningsevne under hele forløbet. Lars Ernsted, application manager, NNIT

Virkelig lærerigt. Eva Bang Rasmussen, ingeniør, Grontmij

Dette er et kursus der er meget målrettet til dine egne udfordringer. Jane Brøns-Hansen, biolog, Naturstyrelsen 

Underviseren tager hånd om den enkelte så alle får et godt udbytte med hjem. Han er inspirerende og brænder igennem. Hans Henrik Svarre Hansen, Rigspolitiet

Jeg fik rigtig meget med hjem i rygsækken. Underviseren var en god oplevelse. Jan Winsløw, chefportør, rengøringschef, Bornholms Hospital

Jeg har fået en øjenåbner, så jeg forhåbentlig fremadrettet tager mere udgangspunkt i den person jeg taler med, end mig selv. 10-øren faldt i de sidste timer på kursets 2. dag, og jeg håber at jeg bliver bedre til at lytte og alligevel få bedt om det jeg vil have så begge parter går derfra med en god fornemmelse. Charlotte Schønnemann, Dansk Retursystem

Interessant og øjenåbnende. Troels Schlosser, Løsningsarkitekt, NNIT