Argumentation og samtaleteknik

Styrk din indflydelse - overbevis effektivt

På dette kursus udvikler du evnen til at overbevise andre og opnå et ja når du har brug for det. Det vil øge dit udbytte af forhandlinger og styrke din position og indflydelse.

Du behøver slet ikke være den udadvendte, energiske type, for det handler ikke om at være på en bestemt måde eller have en bestemt baggrund. Tværtimod - det handler om at opdage dine muligheder, bruge dig selv som du er, med den baggrund du har, tilsat færdigheder i retorik og psykologi.

Underviseren

PortraetLilleSkarpt

Kaare Thomsen er forhandlingsrådgiver og uddannet cand.mag. i retorik og psykologi. Han arbejder i flere lande for virksomheder og organisationer, herunder fagforeninger, politiske partier, advokater m.fl. Han er forfatter til bogen Kunsten at holde kæft & andre strategier til at overbevise med ord, som du får på kurset.

Målgruppe

Kursets deltagere arbejder typisk med forhandling, ledelse, salg, projektledelse eller inden for politik. De arbejder i virksomheder, stat, kommune og organisationer. Selvstændige og iværksættere er også i målgruppen.

Dit udbytte

Du bliver bedre til at overbevise, og det øger din indflydelse. Du kan bruge det hvis du fx kæmper for en sag eller arbejder i politik. Og i høj grad også i forretningslivet, hvor du kan have brug for gennemslagskraft i ledelse, projektledelse, salg, forhandling m.m.

overtalelse1

Indhold på kurset Argumentation og samtaleteknik

Med et maksimum på 10 deltagere er kurset et interaktivt forløb hvor korte, intensive oplæg veksler med øvelser og praktisk træning. Emner:

Grib det effektivt an. Du står og skal til et møde, og det er nu det gælder. Hvordan griber du opgaven effektivt an, hvordan forbereder du dig? Som i alle Gottlebens uddannelser får du straks præsenteret et framework af metode som giver overblik helt fra start.

Vælg de bedste argumenter. Få indsigt i det kreative arbejde med argumenter så du finder netop de helt rigtige angrebsvinkler, og på hvordan en dialog kan udvikle sig undervejs. 

Lær at håndtere modstand. Din underviser har erfaring i at ruste magtfulde personer til meget vanskelige møder. Dét bliver du også rustet til på dette kursus. Hvordan tackler du indvendinger, fejlslutninger, manipulation, aggressiv modstand osv.

Få argumenterne til at virke. Der findes mange modeller for og teorier om hvordan du opbygger din mikrotale så den virker bedst muligt. På dette kursus lærer du at bygge din argumentation op i trin og dermed styrke effekten væsentligt.

Hvor troværdig er du? Som skarp kommunikator skal du have god føling med hvordan andre opfatter dig. I retorikken hedder det etos, og her på kurset taler vi om troværdighed og på din moralsk "ret" til emnet.

Storytelling. Følelserne skal nogle gange inddrages, og her kan en velfortalt historie være det rigtige. På kurset ser vi på hvordan du bruger fortællinger og nyhedskriterier på den rigtige måde, og uden at overdrive.

Sproget. Du kan langt mere med dit sprog alene end du gør dig klart. Derfor vil kurset give din indsigt i hvordan lige præcis dit eget personlige sprog kan få mere styrke så dine pointer klinger på lige den måde du ønsker. Ud over sproglige figurer træner vi også din brug af spørgsmål, opsummeringer og gentagelser.

Konteksten er alt det i situationen der enten hjælper eller modarbejder dig. At "læse" konteksten og måske ændre den kan afgøre om dit budskab får succes. Psykologer forsker flittigt i dette område, og vi ser på nogle af de forsøg der er offentliggjort, og på hvad du reelt kan bruge dem til.

Mikrotalen. Kursets gennemgående idé er den korte "tale" eller replik hvor du får sagt det der skal til for at tingene går din vej. Det er fx når indleder et møde eller en forhandling, eller undervejs i en dialog. Vi træner derfor din evne til at udtænke og fremføre velargumenterede forslag og svar der kan overbevise og motivere andre.

Praktisk træning. Gennem hele kurset laver vi små og større øvelser hvor du bruger værktøjerne i praksis. På dag 2 holder du en forberedt tale for holdet om et emne du selv brænder for. Underviseren og holdet giver dig kærlig feedback så du har noget at arbejde videre med. Regn med at ca. 50% af tiden går med øvelser og træning.

Kursusbogen

9788792235268

Bogen Kunsten at holde kæft & andre strategier til at overbevise med ord indgår som en del af kursusmaterialet, og du får dit eget eksemplar på kurset.

 

Udvid med flere moduler - og opnå certificering

Kurset kan stå alene, men det indgår også som modul i uddannelsen Certificeret forhandler.

ModulerAlleTre

Kurset Argumementation og samtaleteknik kan stå alene. Men vil du videre med dine færdigheder i forhandling, er det også modul 2 i uddannelsen Certificeret forhandler, som er på 3 moduler, i alt 6 dage. De øvrige to moduler er Forhandlingsteknik og Videregående forhandling. Tilmeld dig samlet, eller tag kurserne ét for ét. Læs mere om uddannelsen her ...

Åbne kurser

Næste gang 7.-8. juni 2023
Afholdes også 14.-15. nov. 2023
Varighed 2 dage
Pris pr. deltager 9.500 kr. plus moms
Holdstørrelse Maks. 10 på åbne kurser
Sted København

Dato er obligatorisk

Navn er obligatorisk

Gyldig emailadresse er obligatorisk

Stilling er obligatorisk

Firma er obligatorisk

Adresse er obligatorisk

Postnummer og by er obligatorisk

Invalid Input

Invalid Input

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os.

Udtalelser fra deltagere

Jeg har allerede stor glæde af spring-over-teknikken. God til at bevare fokus og bringe mig ud af kattepiner, samtidig med at jeg møder fuld forståelse. Martin Petersen, Region Hovedstaden.

Kaare Thomsen er en underviser i verdensklasse med stor viden og ekspertise, og - mere vigtigt - han kan omsætte det i praksis. Praktikons kursus gav mig en hel række relevante og stærke værktøjer til professionel kommunikation i mine forhandlinger. Deltager fra British Embassy Copenhagen.

Meget dygtig kommunikator og underviser. Guided Discovery (førende spørgeteknik) var meget lærerigt. Jeg fik personligt en større indsigt i kommunikation over for dominerende modparter, hvilket var super godt. Maibritt Petersen, Senior Consultant, Deloitte

Fantastisk tilpasningsevne under hele forløbet. Lars Ernsted, application manager, NNIT

Virkelig lærerigt. Eva Bang Rasmussen, ingeniør, Grontmij

Dette er et kursus der er meget målrettet til dine egne udfordringer. Jane Brøns-Hansen, biolog, Naturstyrelsen 

Underviseren tager hånd om den enkelte så alle får et godt udbytte med hjem. Han er inspirerende og brænder igennem. Hans Henrik Svarre Hansen, Rigspolitiet

Jeg fik rigtig meget med hjem i rygsækken. Underviseren var en god oplevelse. Jan Winsløw, chefportør, rengøringschef, Bornholms Hospital

Jeg har fået en øjenåbner, så jeg forhåbentlig fremadrettet tager mere udgangspunkt i den person jeg taler med, end mig selv. 10-øren faldt i de sidste timer på kursets 2. dag, og jeg håber at jeg bliver bedre til at lytte og alligevel få bedt om det jeg vil have så begge parter går derfra med en god fornemmelse. Charlotte Schønnemann, Dansk Retursystem

Interessant og øjenåbnende. Troels Schlosser, Løsningsarkitekt, NNIT