Portræt farve 1Kaare Thomsen

Forhandlingsrådgiver & retorisk rådgiver

Jeg hjælper medarbejdere og ledere til at forhandle skarpere, få budskaber til at virke og forebygge eller håndtere konflikter. Mine arbejdsområder er:

  • Forhandlingsteknik. At skabe aftaler med høj værdi for alle parter
  • Retorik. At overbevise, tage lederskab, motivere, vende et nej til et ja
  • Samtaleteknik. At håndtere konflikter, feedback og svære samtaler

Jeg er grundlægger og leder af Gottleben. Vi arbejder innovativt og tværfagligt med forhandlingsteknik på højt niveau, herunder forhandlingers psykologi og retorik.

Kurser

Jeg holder kurser og workshops i organisationer, og jeg er fast oplægsholder på Gottlebens åbne uddannelser. Markedet for undervisning er meget varieret, og det kan være svært som kunde at vælge. Min niche er det teoretisk velfunderede kursus med stor vægt på interaktion og øvelser. Jeg underviser mest i forhandlingsteknik, konfliktløsning, argumentation, samtaleteknik og feedback.

Foredrag

Mine foredrag er for kunder der ønsker en times fordybelse i et emne som berører jer i dagligdagen. Vinklingen er humanistisk og nogle gange filosofisk, og formålet er ikke læring som sådan, men at vi engagerer og fordyber os sammen. Jeg holder pt foredrag om disse emner: forhandling, kunsten at overbevise, vanskelige kunder, dialogens håndværk, værdighed og feedback.

Vaerdighed10

Forfatterskab

Mine bøger tager udgangspunkt i jeres praktiske virkelighed og på hvad der reelt kan bidrage til at man lykkes. Min seneste bog hander om overbevisende samtaleteknik. Dens idé er at kombinere retorik og psykologi på en ny måde - og fremlægge metoderne i øjenhøjde, med realistiske eksempler og cases. Målgruppen er ledere, forhandlere, sælgere, indkøbere, iværksættere og alle andre der skaber forandring gennem kommunikation. Jeg arbejder for øjeblikket på en ny lærebog i forhandlingsteknik.

KunstenAtHoldeKaeftForside   LaerAtForhandleForside   9788792235114   MoedeledelseForside

TV, radio og andre medier

Jeg medvirker ind imellem som gæst i tv og radio, herunder i Pengerådgiverne, Pengemagasinet, Go' morgen Danmark, TV2 Øst, P1 Morgen, Radio24Syv, IDA's podcast m.fl. Hos Gottleben er jeg vært på podcasten Negotiators. Jeg giver også jævnligt interviews om forhandlingsteknik og kommunikation til aviser og fagblade.

Baggrund og uddannelse

Jeg har en universitetsbaggrund i sprog og psykologi, er uddannet i forhandling på Harvard og CBS, og har arbejdet i over to årtier med forhandling på højt niveau. Min formelle uddannelse er i hovedtræk:

  • Uddannet cand.mag. i fransk, psykologi, filosofi og retorik
  • Diplom fra Program on Negotiation, Harvard Law School
  • Uddannelse på Principled Negotiation på CBS Executive
  • Uddannelse i konfliktmægling, Center for Konfliktløsning
  • 1 års studier i kognitionspsykologi, Humboldt Universität
  • 2-årig uddannelse i psykoterapi, Kognitivt Psykologcenter.

Korte kurser på universiteter: politisk retorik (KU); Kinastudier (KU); ledercoaching (KU); adfærdsøkonomi (KU); international forhandling (CBS) og ledelsesretorik (CBS).

Lang og bred forhandlingserfaring

Jeg har 25 års forhandlingserfaring på tværs af organisationer, industrier og nationer. Jeg fungerer som særlig rådgiver i vanskelige forhandlinger, hvor jeg dels assisterer strategisk med analyse og forberedelse, dels træner teamet i at performe optimalt i den konkrete situation.

Aktuelle kunder

Abakion, Advokaternes HR, Alm.Brand, Arbejdernes Landsbank, Balder, BAM, Boehringer Ingelheim, Bring, BUPL, Business College Syd, ConsilioNexus, Coop Bank, Coop Ejendomme, Cotes, Dagrofa, Dansk Metal, Dansk Musiker Forbund, Dansk Musikpædagogisk Forening, Dansk Sygeplejeråd, Den Danske Dyrlægeforening, Dansk Forening for Kvalitet, Datastyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, DSB, Dyrenes Beskyttelse, EDC Erhverv, EG, Favrskov Kommune, FK Distribution, Fredericia Kommune, Frederiksberg Kommune, Føroya Arbeiðarafelag, Gorissen Federspiel, Gribskov Kommune, Gubra, HjulmandKaptain Advokater, HK, Hofor, Horten Advokatpartnerselskab, Den Kreative Skole, Københavns Kommune, Københavns Universitet, LB Forsikring, Lomax, Lowell, Lægeforeningen (Speciallægerne), Metronome, Nordea, Nordjyllands Idrætshøjskole, Nykredit, Olympus, Odense Universitetshospital, Polytech, Region Nord, Rigsarkivet, Sintex, Skanderborg Kommune, Socialpædagogerne, Syddansk Universitet, Sydvestjysk Sygehus, Tajco, Teknologisk Institut, Trafikstyrelsen, UC Syd, Ørsted UK, Vardemuseerne. Læs mere ...

Forskning

Jeg forbereder et nyt forskningsprojekt hvis formål er en sprogpsykologisk undersøgelse af engelsk som fremmedsprog i forhandlinger. Projektet finansieres af Gottleben, og resultaterne vil blive publiceret i bogform.

Særlig rådgivning og frivilligt arbejde

I særlige tilfælde arbejder jeg som rådgiver for bl.a. forskere, politikere og ledere. Hvert år engagerer jeg mig desuden i en eller et par sager hvor jeg arbejder pro bono, dvs. uden honorar. Det kan være for en borger der er kommet i klemme, en gruppe af borgere der har svært ved at blive hørt, eller en forsker som har brug for en håndsrækning. Kontakt mig venligst på tlf. 44 22 37 58, eller skriv direkte til mig på kaare@gottleben.com.

Sociale medier

LinkedIn og Facebook slår jeg indimellem noget op om forhandlingsteknik, retorik og samtaleteknik.

LinkedInLogo  FacebookLogo