Portræt farve 1Kaare Thomsen

Specialist i forhandlingsteknik, retorik og samtaleteknik

Jeg hjælper ledere og medarbejdere med at forhandle skarpere, få budskaber til at virke og forebygge eller håndtere konflikter. Mine arbejdsområder er:

  • Forhandlingsteknik. At skabe aftaler der har værdi for alle parter
  • Retorik. At overbevise, tage lederskab, motivere, vende et nej til et ja
  • Samtaleteknik. At håndtere konflikter, feedback og svære samtaler

Jeg er grundlægger og leder af Gottleben, en innovativ virksomhed hvor vi arbejder tværfagligt og forskningsbaseret med forhandling, retorik og erhvervspsykologi, og hvor vi har mere end to årtiers erfaring i at undervise og rådgive.

Kurser

Jeg holder kurser og workshops i organisationer, og jeg er fast oplægsholder på Gottlebens åbne uddannelser. Markedet for undervisning er meget varieret, og det kan være svært som kunde at vælge. Min niche er det teoretisk velfunderede kursus med stor vægt på interaktion og øvelser. Jeg underviser mest i forhandlingsteknik, konfliktløsning, argumentation, samtaleteknik og feedback.

Foredrag

Mine foredrag er for kunder der ønsker en times fordybelse i et emne som berører jer i dagligdagen. Vinklingen er humanistisk og nogle gange filosofisk, og formålet er ikke læring som sådan, men at vi engagerer og fordyber os sammen. Jeg holder pt foredrag om disse emner: forhandling, kunsten at overbevise, vanskelige kunder, værdighed og feedback.

Vaerdighed10

Forfatterskab

Mine bøger tager udgangspunkt i jeres praktiske virkelighed og på hvad der reelt kan bidrage til at man lykkes. Min seneste bog hander om overbevisende samtaleteknik. Dens idé er at kombinere retorik og psykologi på en ny måde - og fremlægge metoderne i øjenhøjde, med realistiske eksempler og cases. Målgruppen er ledere, forhandlere, sælgere, indkøbere, iværksættere og alle andre der skaber forandring gennem kommunikation. Jeg arbejder for øjeblikket på en ny bog om forhandlingsteknik på højt niveau.

KunstenAtHoldeKaeftForside   LaerAtForhandleForside   MoedeledelseForside   9788792235114

TV, radio og andre medier

Jeg medvirker ind imellem som gæst i tv og radio, herunder i Pengerådgiverne, Pengemagasinet, Go' morgen Danmark, TV2 Øst, P1 Morgen, Radio24Syv, IDA's podcast m.fl. Hos Gottleben er jeg vært på podcasten Negotiators. Jeg giver også jævnligt interviews om forhandlingsteknik og kommunikation til aviser og fagblade. Se ældre tv-klip herunder eller læs mere ...

 

Baggrund og uddannelse

Jeg har en universitetsbaggrund i sprog, psykologi og retorik og har 20 års undervisnings- og rådgivererfaring. Min formelle uddannelse er i hovedtræk:

  • Cand.mag. i fransk og psykologi suppleret med BA-sidefag i retorik
  • Delvist kandidatsidefag i filosofi, igangværende uddannelse på KU
  • Diplom fra Program on Negotiation på Harvard Law School i Boston
  • Uddannelse i konfliktløsning og -mægling på Center for Konfliktløsning
  • Psykologistudium 1 år på Humboldt Universität (Gedächtnis u. Kognition)
  • 2-årig uddannelse i kognitiv adfærdsterapi på Kognitivt Psykologcenter
  • 2 års klinisk arbejde med supervision som kognitiv adfærdsterapeut.

Ved siden af ovenstående formelle uddannelser deltager jeg jævnligt på korte kurser og konferencer. Senest har jeg fordybet mig i emner som international konfliktløsning, kinesisk handelskultur, ledelsescoaching, adfærdsøkonomi og politisk retorik.

Aktuelle kunder

Advokaternes HR, Alm.Brand, Arbejdernes Landsbank, Balder, BAM, Boehringer Ingelheim, Bring, BUPL, Business College Syd, ConsilioNexus, Coop, Cotes, Dagrofa, Dansk Metal, Dansk Musiker Forbund, Dansk Musikpædagogisk Forening, Dansk Sygeplejeråd, Den Danske Dyrlægeforening, Datastyrelsen, EDC Erhverv, EG, Den Kreative Skole, Digitaliseringsstyrelsen, DSB, Dyrenes Beskyttelse, Foss, Favrskov Kommune, FK Distribution, Fredericia Kommune, Frederiksberg Kommune, Gorissen Federspiel, Gribskov Kommune, Gubra, HK, Hofor, Horten Advokatpartnerselskab, Københavns Kommune, Københavns Universitet, Lowell, Olympus, Odense Universitetshospital, Region Nord, Rigsarkivet, Skanderborg Kommune, Socialpædagogerne, Syddansk Universitet, Sydvestjysk Sygehus, Tajco, Teknologisk Institut, Trafikstyrelsen, UC Syd, Ørsted UK, Vardemuseerne. Læs mere ...

Særlig rådgivning og frivilligt arbejde

I særlige tilfælde arbejder jeg som rådgiver for bl.a. forskere, politikere og ledere. Hvert år engagerer jeg mig desuden i en række sager hvor jeg arbejder pro bono, dvs. uden honorar. Det kan være for virksomheder, grupper i samfundet eller enkeltpersoner som jeg mener fortjener en håndsrækning. Kontakt mig venligst på tlf. 70 20 36 37, eller skriv direkte til mig på kaare@gottleben.com.

Sociale medier

LinkedIn og Facebook slår jeg indimellem noget op om forhandlingsteknik, retorik og samtaleteknik.