Mødeledelse og facilitering - hold effektive, inspirerende møder

Sådan bliver dine møder en succes hvor alle oplever værdi

Dette kursus i mødeledelse vil forbedre din performance og styrke din evne til at holde gode, velstrukturerede og tilfredsstillende møder. Du bliver en mødeleder andre har lyst til at gå til møde hos.

Kurset vil give dig disse fordele:

  • Du får værktøjer til at forberede dig hurtigt og sikkert på selve mødeprocessen
  • Du bliver trænet i at være en god ordstyrer der både kan give plads og stramme op
  • Du lærer at tackle vanskelige situationer og håndtere diskussioner og uenighed
  • Du bliver en god "afslutter" som får konklusioner og beslutninger til at stå klart.

Din forpligtelse som mødeleder er at stille opgaven på en måde der gør det muligt for deltagerne at løse den. Gør du det godt og gennemtænkt, har du deres opmærksomhed og kan skabe commitment. Lykkes processen, får alle om bordet en følelse af at at gøre en værdifuld indsats. Arbejdsglæde og en rar følelse af fællesskab er ofte en ekstra gevinst.

Kurset gør dig klar til at løfte ansvaret. Det handler om værktøjer, teknikker og lidt øvelse. Efter kun én dags kursus er du klar til at gå i gang med arbejdet og blive en så effektiv mødeleder som du kan blive.

Underviser: Kaare Thomsen

Underviseren på kurset Mødeledelse og faciliteringKaare Thomsen er specialist i mødeledelse og forfatter til bogen Mødeledelse der giver resultater, som du selvfølgelig får dit eget eksemplar af på kurset. Kaare har undervist i mødeledelse og personlig kommunikation i 15 år og arbejder for alle typer virksomheder og organisationer. Hans kurser er med stor inddragelse af deltagerne, så du skal forvente at deltage aktivt.

Målgruppe for kurset Mødeledelse

Kurset er designet til forbedre præstationen for alle der regelmæssigt har rollen som mødeleder, eller som skal til at have den. Mange af deltagerne siger at de gerne vil brænde mere igennem. En stor del siger også at de specielt er interesseret i metoder til at styre "vanskelige" deltagere, fx dem der har en tendens til at dominere. Andre igen vil bare gerne holde tiden og nå alle agendaens punkter uden for meget sniksnak. En del af deltagerne har ikke de store problemer med deres møder, men ønsker ny inspiration og nogle konkrete værktøjer til at gøre møderne mere spændende og engagerende.

Udbytte for deltageren af kurset Mødeledelse

Du får værktøjer der gør dine møder velorganiserede, tilfredsstillende og effektive. Alle elsker at gå til møder der ledes ordentligt, og derfor vil du sikkert høste ros for din gode stil. Du vil selv finde det mere tilfredsstillende at lede dine møder fordi du kan mærke at processerne er gode.

Udbytte for virksomheden: bedre mødekultur og gladere mødedeltagere

Meget arbejde udføres ved at mødes. Vi tror derfor på at mødeledelse er et område som alle virksomheder burde lægge vægt på. Effektiv og konstruktiv mødeledelse er ikke svært at lære, men det er heller ikke rigtig intuitivt. Ved at indføre Gottlebens værktøjer til planlægning, proces og opfølgning kan I effektivisere jeres mødekultur og mangedoble de resultater der kommer ud af samarbejde. Vi hører desuden tit at en styrket mødekultur smitter positivt af på arbejdsmiljø og arbejdsglæde.

Indhold på kurset Mødeledelse

Emnerne herunder dækkes på Gottlebens heldagskursus i mødeledelse med en holdstørrelse op til 16 deltagere. Det præcise indhold aftales individuelt. Cirka halvdelen af tiden går med praktiske øvelser.

Sådan forbereder du mødet effektivt. Der skal gøres et tænkearbejde - ikke bare fagligt, men også lavpraktisk. Hvad er formålet, hvordan kan det kommunikeres, og hvem skal involveres? Specielt skal du skærpe din evne til at udtrykke formålet på en måde der engagerer din målgruppe.

Opstil en agenda der motiverer. Agendaer er dødssyge: "Punkt 5: Eventuelt". Kender du det? Heldigvis skal der ikke meget til for at gøre det langt, langt bedre. Du skal ganske enkelt have nogle skabeloner der virker for dig, og vi skal have fat i nogle helt elementære principper for hvordan du kommer igennem med budskaberne.

Åbn dine møder med stil og sikkerhed. Uanset hvor stort eller lille dit møde er, skal du sige noget til en start. Vi kan godt kalde det din åbningstale. Specielt de første øjeblikke er afgørende for om deltagerne får tillid til dig og kan lide dig som mødeleder. Vi giver dig praktisk træning i at få mødet i gang på den helt rigtige måde.

Sådan bliver du en god ordstyrer og proceskonsulent. Her er et af de svage punkter hos mange mødeledere - også dem der ellers har styr på det. Det er sådan set ikke svært at styre ordet, men selvfølgelig skal det lige læres. Hos Gottleben lægger vi vægt på især disse færdigheder:

  • Præsentation af punkter
  • Styring af dialog
  • Kunsten at afbryde
  • Spørgeteknik
  • Færdigheder i at opsummere og konkludere.

Vi kommer også ind på din powerbalance: Hvordan sikrer du den rigtige ligevægt mellem autoritet og ligeværdighed med dine ord og dit kropssprog? Hvordan viser du respekt når en deltager udtrykker sårbarhed?

Håndtering af negative følelser og dominerende indlæg. Alle mødeledere kender det. Deltagere kan blive sure, emner kan blive opfattet som provokerende, stemningen kan blive dårlig. Vi arbejder derfor ud fra en række principper og metoder der minimerer skaden når en konflikt opstår.

Forskellige måder at holde møder på. Indrømmet: De fleste møder er helt traditionelle. Man sidder om mødebordet, man taler på skift, og mødet afsluttes. Og sådan skal det også som regel være. Men der er andre muligheder. Vi har valgt også at præsentere nogle andre mødeformer. Specielt når I har kreative processer, fx brainstorm, er det godt at kunne nogle metoder til at gøre det spændende og inddragende. Også møder med et mere socialt formål, fx at ryste folk sammen eller arbejde overordnet med et større emne i en stor gruppe, er noget vi kommer ind på.

Referatet - også mødelederens ansvar. De fleste eksperter slår fast at man ikke kan være både mødeleder og referent på én gang. Det er vi sådan set enige i, men det er også et synspunkt fra elfenbenstårnet. Mange af jer har nemlig ikke noget valg: I skal både styre mødet og kradse nogle notater ned. Så selvfølgelig har lidt med på kurset om det. Vi kommer også ind på hvordan du som mødeleder samarbejder professionelt med en referent.

Læs også om disse kurser

Forhandlingsteknik ...
Argumentation og samtaleteknik ...
Præsentationsteknik ...

Info

Afholdes Som internt kursus hos kunden efter aftale
Varighed ½-1 dag
Holdstørrelse
Efter aftale
Underviser Kaare Thomsen

 

Ring 70 20 36  37, eller skriv til os og få et tilbud på et firmakursus hos jer.

Fra deltagernes evalueringer:

Nu har jeg allerede fået ros to gange for min nye mødestil. Det tegner jo yderst lovende. Kim Adelhardt, projektleder, Rigsarkivet. 

Dejligt med simple og effektive redskaber. Morten Palsbro, lønkonsulent, Danmarks Apotekerforening.

Super fint og inspirerende. Gode redskaber. Deltager fra Samsø Kommune.

Et meget lærerigt forløb. Jeg har fået værktøjer til at kunne planlægge og gennemføre mine møder mere effektivt. Jeg er blevet mere opmærksom på mig selv - både styrker og ting, jeg kan gøre bedre. Shabana Amanat, EG Kommune Information

Fremragende med- og modspil. Spændende og udviklende kursus. Ann Lindholm, web-administrator, Glostrup Hospital.

God og behagelig stemning. Man får lyst til at deltage og udfordre sig selv. Mette Wagner, flyvemetereolog, DMI

Kursus med godt indhold, som skræddersyet efter mine behov og ønsker, og afviklet i hyggelige rammer. Claus Kjeldsen, fuldmægtig, Fødevarestyrelsen.

Godt og konkret kursus med mange løsninger. Kristina Breyen, juridisk konsulent, Finansrådet.

Super godt struktureret kursus. Lisbet Dyngby, telegrafist, Forsvarets Efterretningstjeneste.

Kurset i mødeledelse har givet mig en række praktiske værktøjer, der kan forbedre mit daglige arbejde til glæde for mig selv og andre. Martin Kristiansen, kommunikationsmedarbejder, BO-VEST.

Bogen Mødeledelse der giver resultater

Moedeledelse der giver resultater

Underviseren er forfatter til bogen Mødeledelse der giver resultater. Du får selvfølgelig dit eget eksemplar på kurset. Den er både læsestof og opslagsværk, og den er rar at have ved hånden næste gang du skal holde et møde.

Den fås i øvrigt også som lydbog hvis du hellere vil dygtiggøre dig mens du gør rent eller kører i tog.