BlogForside11

På denne blog skriver vi artikler om forhandlingens og retorikkens værktøjer, og vi analyserer aktuelle hændelser

 

Nej-hatten er vigtig når du forbereder dig retorisk

Pressemødet endte galt. De to partiledere havde ellers valgt at give den gas: Som led i deres fælles valgkamp ville de angibe regeringens hæderlighed. En plan der sådan set gav mening, men som ikke lykkedes for dem. For de havde tilsyneladende overset nej-hattens betydning. Den fejl vil jeg gerne hjælpe dig med at undgå når du skal overbevise stærke modparter.

Preparing

     

Herlufsholm kæmper med balancen mellem handlekraft og ydmyghed

Kommunikationen fra nøglepersonerne på Herlufsholm er mildt sagt ikke effektiv. Uanset hvad der meldes ud, bliver det hele tiden værre. I denne artikel byder jeg ind med en kort retorisk analyse af det som jeg mener er det væsentligste problem: etos. Det vigtigste begreb i forhold til at nå sit publikum, ikke mindst i svære tider.

38A5D308 93BE 4FD4 9577 A1839A928121

 

Med hvilken ret udtaler du dig? Få styr på din moralske adkomst

Andre mennesker er lynhurtige til at vurdere din moralske ret til at udtale dig. Derfor er det en god idé at du fortæller dem hvad de skal tænke om dig. Faktisk er det vigtigere at publikum ser dig som du ønsker det, end hvor gode dine argumenter er.

Taler

 

7-modellen sørger for et godt, læsevenligt flow i dine mails

Mails og breve har fået skarp konkurrence fra diverse sociale medier og platforme. Alligevel er du nødt til at kunne kunsten at skrive en velkommunikerende mail i den rette stil. Mailen kan være formel eller uformel, kort eller lang, dybfølt eller rutinepræget. Men uanset hvilket budskab du vil formidle, kan du bruge 7-modellen. Den vil altid sikre en ordentlig og godt opbygget skrivelse hvor budskabet står helt klart for modtageren.

B1A48C23 E8C3 4870 A674 6E61518ABAD2

 

Sådan forbereder du en vanskelig samtale

Dette blogindlæg er en udskrift af hele kapitel 1 af bogen Kunsten at holde kæft & andre strategier til at overbevise med ord. Her får du et værktøj til at forberede samtaler, møder og forhandlinger strategisk. Metoden styrker din kommunikation og giver dig det overblik der skal til for at du bruger din taletid optimalt.

8ACCF2E1 3C17 4930 B353 F230504FE5CB

 

Tips til at håndtere vrede, insisterende personer

Er du frontpersonale i en organisation med kunde- eller borgerkontakt? Eller skal du ringe kunder op og fortælle dem at de skylder penge? Eller passer du telefonen i en hotline? Og bliver du nogle gange talt til i en grim tone? Det kan være hårdt og kræver et mindset og en værktøjskasse der passer til opgaven. I denne artikel får du nogle tips.

vredmandtelefon

 

Ordvalg og framing: Dine ord kan meget mere end du måske tror

Undervurdér ikke effekten af dit ordvalg. Din modparts holdning eller beslutning kan ændres af et enkelt ord. Forskning viser bl.a. at hvis du ønsker et bestemt svar, kan du opnå det ved at spørge på en bestemt måde. Du kan endog ændre din modparts opfattelse af hvad han selv har sagt - alene ved at opsummere med en næsten umærkelig drejning. I denne artikel får du nogle eksempler.

ord framing

 

Parade-riposte: Vend verbale angreb til din fordel i forhandlinger

Hvis du indimellem bliver trængt op i en krog, hvis du oplever at blive angrebet verbalt, fx med trickspørgsmål, eller er udsat for modparter der afsporer samtalen, så lad dette blogindlæg gøre dig klar til modangreb.

parade

 

Strategiskemaet styrker din forberedelse af forhandlingen

Strategien og forberedelsen er det svage punkt for mange forhandlere. Det er nemlig ikke nok at man sætter sig ind i priser, produkter og data. At forberede sin strategi vil sige at kortlægge forhandlingens proces og indhold. Det skal gøres skriftligt. Bruger du Gottlebens strategiskema, får du en række fordele. Læs her hvordan du lægger den perfekte slagplan.

ForberederForhandling

 

Spørgetårnet er en skræmmende effektiv strategisk spørgeteknik

Denne model for spørgeteknik er specielt udviklet til forhandlinger og overtalelse. Teknikken har vundet stor udbredelse fordi den virker ekstremt godt.

Fil 14 10 2016 09.12.03

 

Konflikttrappen kan være en vejviser ud af svære konflikter

En konflikttrappe hjælper dig når du skal forstå en konflikt - og ikke mindst når du skal vælge hvad du vil gøre eller råde andre til at gøre. Der findes flere konflikttrapper, og de har hver især deres fordele og ulempler. I denne artikel vil jeg vise dig den variant der er mest anerkendt internationalt. Den er opfundet af den østriske konfliktforsker Friedrich Glasl.

Konflikttrappe