540092392

TeknologiskForhandling6Strategiskemaet sætter din forberedelse af forhandlinger i system

Strategien og forberedelsen er det svage punkt for mange forhandlere. Det er nemlig ikke nok, at man sætter sig ind i priser, produkter og data. At forberede sin strategi vil sige at kortlægge forhandlingens proces og indhold. Det skal gøres skriftligt. Bruger du Gottlebens strategiskema, får du en række fordele. Læs her, hvordan du lægger den perfekte slagplan.

Fortæl dig selv rigtigt. Undgå forsvindingsfælden

For nylig fik jeg en brochure i hånden om et emne, som interesserer mig. Umiddelbart en flot og professionel publikation. Man kunne se, at der var gjort noget ud af den. Godt layout, klare budskaber, velskrevet brødtekst. Alligevel føltes brochuren komplet ligegyldig. Og jeg ved godt hvorfor: Brochurens afsender var gået pladask i forsvindingsfælden.

De 3 appelformer: Sådan påvirker du din modtager

De antikke græske og romerske retorikere mente, at der er tre måder at påvirke på. De tre måder, som i moderne dansk retorik kaldes appelformer, benævnes etos, logos og patos. Og det hedder de stadig, for ingen har til dato fundet på noget bedre. I dette blogindlæg vil jeg gøre rede for, hvordan de fungerer, og hvordan du aktivt kan bruge denne viden som kommunikator. Med den rette balance mellem appelformerne bliver du stærkere både i samtaler, præsentationer og på skrift. 

Tips til den gode skriveproces: slut med ørkesløse omskrivninger 

I dette blogindlæg vil jeg hjælpe dig med at skrive bedre tekster. Du kender sikkert følelsen, når man skal i gang. Man sidder foran den tomme, hvide skærm. Man skriver lidt, og ret hurtigt ryger man ud i ørkesløse omskrivninger. Man føler hele tiden, at der er noget galt. Men hvad? Her får du mine bedste tips til en god skriveproces, der hjælper dig frem mod et godt resultat på kortere tid.

7 gode råd om facebevarende kommunikation i dialoger og konflikter

Når vi er under pres, fx når vi håndterer uenighed i en dialog, ændrer sproget sig ofte. Vi bliver typisk mere dominerende, og tonen kan blive hård. Det er menneskeligt, men ikke hensigtsmæssigt. Den gode nyhed er, at den psykologiske teori facework kan hjælpe. Jeg har kogt den ned til 7 praktiske råd, som er lige til at bruge, næste gang du skal forhandle eller svare på kritiske spørgsmål.

Facework får din modpart til at opleve forhandlingen som ligeværdig 

I 1950’erne udarbejdede sociologen Erving Goffman sin teori om facework, der kan forklares som kunsten at tilpasse sig de sociale situationer, vi indgår i. Teoriens indflydelse rækker langt ud over sit sociologiske udgangspunkt. Den kan for eksempel være praktisk at have in mente under en forhandling.