Assertiv kommunikation

E2689B9F 760F 4CED 9BB0 E8676425ACD1

Samtaleteknik - feedback - gennemslagskraft - konfliktløsning

Assertionstræning giver værktøjer til jeres personlige kommunikation. Oplever I indimellem at det er svært at være tydelig? Kan det være svært at sige fra over for ting man ikke ønsker? Eller får nogle af jer tværtimod at vide at I er for hårde eller direkte i jeres sprog? Assertiv kommunikation handler om at finde den gode ligevægt hvor man får sagt sin mening og meldt ud på en rimelig og ordentlig måde - men også hører og forstår hvad andre har at sige til én. Resultatet vil kunne mærkes positivt både på jeres relationer og resultater. Derfor giver det rigtig god mening at holde et kursus i assertiv kommunikation.

Underviseren på kurset Assertiv kommunikation

Portræt lille farve 3Kaare Thomsen er en af Danmarks mest erfarne formidlere af værktøjer til den konstruktive dialog. Han er cand.mag. i sprog, psykologi og retorik samt uddannet kognitiv adfærdsterapeut og konfliktmægler. Han arbejder bl.a. for BUPL, Dansk Musikpædagogisk Forening, Dansk Sygeplejeråd, DSB, FOA, Foreningen af Speciallæger, Københavns Kommune, Nomeco, Nordjyllands Idrætshøjskole, Socialpædagogerne og Statens Seruminstitut.

Målgruppe for kurset Assertiv kommunikation

Kurset Assertiv kommunikation er for ledere og medarbejdere på alle arbejdspladser hvor kommunikation spiller en vigtig rolle. Kursets værktøjer er universelle og kan bruges til såvel ekstern som intern kommunikation, og såvel ansigt til ansigt som i telefon. Vores åbne kursus henvender sig til alle der har brug for at fordybe sig i egne mønstre og strategier for kommunikation. Vi holder kurset på bestilling, og det vil altid være skræddersyet til målgruppens opgaver og behov.

Jeres udbytte af kurset Assertiv kommunikation

I lærer nogle konkrete redskaber der styrker jeres kommunikation og giver jer større sikkerhed og gennemslagskraft over for kunder, samarbejdspartnere, kolleger, medarbejdere eller chefer. Det giver succesoplevelser og frigør en masse energi, og I vil opleve en positiv effekt på jeres relationer.

Udbytte for virksomheden

Den velkommunikerende medarbejder eller leder er et kæmpe aktiv. Interne og eksterne relationer styrkes til gavn for både resultater og arbejdsglæde.

Indhold

Når vi holder kurset på bestilling hos jer, vælger vi sammen hvilke emner der giver mest værdi - og sammensætter gerne et program hvor jeres egne cases indgår. Vi veksler dagen igennem mellem oplæg og øvelser.

Se på din måde at kommunikere på. Hvordan oplever du selv din kommunikation - og hvordan ser andre dig? Hvordan kommunikerer du under pres? Og ikke mindst: Hvilken forandring kunne du ønske dig? Med nogle indledende øvelser får du styr på dine stærke og svage sider som kommunikator.

Tanker og følelser. Vi reagerer ikke "bare". Der ligger tanker og følelser bag - og nogle af dem deler vi helst ikke med vores omverden. Nogle gange opdager vi heller ikke selv vores mønstre, men på kurset arbejder du med at lære dig selv lidt bedre at kende - til gavn for din dialog med andre.

Typer og personligheder. Mennesker er ikke ens, og det er en god idé at sætte ord på hvordan den enes karaktertræk adskiller sig fra den andens. Heri ligger ofte en god og forståelig forklaring på hvorfor to mennesker kommunikerer med hinanden som de nu gør. Lær at bruge denne psykologiske forståelse til at blive endnu bedre til at møde andre dér hvor de er.

Anmodningens kunst. Den nemmeste måde at opnå noget hos andre på er at bede om det. Det lyder så simpelt. Men faktisk ligger der en masse faldgruber og gemmer sig her. Omvendt er der også de helt store muligheder for forbedring af dine resultater. Lær at bede om det du har brug for, på en rimelig og konstruktiv måde. Tydeligt og effektivt, og uden at risikere at sætte en dårlig diskussion i gang.

At sige fra eller overbringe dårligt nyt. Rigtig mange har deres svage punkt hér. Det kan være svært at overbringe dårligt nyt - eller et direkte nej til en anmodning - uden at man føler sig dårligt tilpas. På kurset arbejder vi med nye og bedre strategier der hjælper dig helskindet igennem de svære situationer. Du bliver mere tydelig, og du får lettere ved at være i de vanskelige situationer.

Håndtér uenighed. Det er når man for alvor bliver uenig at kommunikationen og endog relationen kan komme under pres. På kurset arbejder vi med hvordan din håndtering af vanskelige eller meget uenige modparter kan blive såvel mere nænsom (på relationssiden) som standhaftig (på indholdssiden).

Konflikthåndtering. Kommer følelserne for alvor i kog i samtalen, er der meget du kan gøre for at nedtrappe konflikten. Vi arbejder med nogle af de stærkeste og bedste strategier du kan bruge. Ofte vil du kunne vende stemningen relativt hurtigt så samtalen kan fortsætte uden afbrydelse, og med positivt resultat.

Aktiv lytning. At lytte ordentligt og fordomsfrit til andre er langt sværere end de fleste vil indrømme. Der sker noget inden i os når vi hører om et problem: Vi ønsker at løse det på stedet. I stedet for at lytte tænker vi på løsninger, og i stedet for at spørge fordomsfrit til indholdet, stiller vi spørgsmål der indeholder løsninger. Derfor glæder vi os til at vise dig Gottlebens træningskoncept for aktiv lytning, undersøgende spørgeteknik og konflikthåndterende opsummering.

Feedback. Et af de mest misforståede og forsømte områder inden for kommunikation er kunsten at give god feedback. Unødvendig og ukonstruk ros og kritik bliver alt for nemt resultatet, og både giver og modtager risikerer at stå tilbage uden et kontruktivt resultat - i værste fald med skrammer i relationen. Derfor bliver du på kurset trænet i at give og modtage feedback professionelt og konstruktivt efter Gottlebens succesrige koncept.

Info

Afholdes Som kursus, workshop eller foredrag hos kunden
Varighed Kursus: 1 dag
Workshop: 2-5 timer
Foredrag: 60-90 min.
Underviser
Kaare Thomsen
Holdstørrelse
Efter aftale

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os og få et uforpligtende tilbud.

Udtalelser om assertionstræning

Rigtig godt og lærerigt kursus - som jeg vil kunne anbefale enhver.  Signe Vestergaard, Vandcenter Syd 

Må sige at kurset har give mig rigtig mange gode værktøjer at arbejde med. Det gælder egentlig både i det privat og i mit erhverv. God undervisning og godt materiale. Absolut kurset hvor der er brugbare værktøjer for alle. Steffen Plauborg, butiksleder, Flügger Varde 

Kan direkte relatere kurset til min hverdag. Alice Hansen, Dansk Erhverv 

Spændende og givende. Kursuslederen var god til at sætte sig ind i min situation og lave øvelser ud fra det. Teddy Rasmussen, Sampension 

Et godt kursus, og det var godt at der var meget tid til den enkelte kursist. Peter Dam, Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning 

Jeg synes emnerne på kurset er særdeles anvendelige fordi de tager udgangspunkt i kursusdeltagernes aktuelle situationer - samtidig med at man kan få lov at være i sit eget rum. Gitte Hartmann, lægesekretær, Privathospitalet Hamlet

Der var dynamik i undervisningen og der blev lyttet godt og svaret på vores input. Der er blevet sat tanker i gang omkring hvordan man kan modtage og give kritik og samtidig undgå eventuel konflikt. Trine Hansen, Statens Serum Institut

Det er en stor styrke, at retorik og psykologi smelter sammen på denne måde. Jeg fik stort udbytte. Anette Ravn, Danmarks Lærerforening

En god underviser :-) Jeg lærte en masse nyt om konfliktløsning. Helle Kongsmar, Statens Serum Institut

Fremragende med- og modspil. Spændende og udviklende kursus. Ann Lindholm, web-administrator, Glostrup Hospital

God kombination af oplæg og indlevende diskussion. Jeg fik mest ud af spørgeteknikker og det med tillid i forhold til svære samtaler. René Muxoll, specialist, Hofor

Kurset har været en rigtig god oplevelse, og du har været en super god og engageret underviser. Det har været en ren fornøjelse og har givet mig nogle "øjenåbnere". Tak for denne gang. Jannie Nielsen Hansen, Ledelseskoordinator, PFA Pension

Podcast om assertiv kommunikation: kunsten at sige nej

I denne samtale mellem assertionstræner Kaare Thomsen og specialist i workflow Mark Mayland får du en række gode tips til hvordan du griber det an hvis du har svært ved at sige nej til opgaver og forpligtelser som andre vil presse dig til at tage. Det kan være dit første minikursus i assertiv kommunikation.

Podcast om konflikthåndtering

I denne samtale mellem kursets underviser og konfliktmægler Jens Hyldahl fordyber vi os i hvad konflikter er, og hvordan vi bedst håndterer dem. Jens Hyldahl mener at konflikter er en nødvendig del af livet.

Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

 

Læs også om disse kurser

Kommunikation i samarbejde ...
Konflikthåndtering ...
Argumentation og samtaleteknik ...

Hvad er assertionstræning? Hos Gottleben er det en undervisningsform præget af nærvær og reel praksis. Vi arbejder med hver enkelt deltagers udfordringer og behov. Al teori der gennemgås, afprøves i øvelser. Tiden flyver af sted, og når dagen er slut, føler I jer rustet på en helt ny måde til at kommunikere konstruktivt med kolleger, medarbejdere, ledere, kunder, borgere, patienter osv. Det er denne personlige tilgang til kommunikation der har fået mange til at se værdien af assertionstræning.