Forhandlingsteknik

Åbent kursus eller virksomhedskursus

Føler du dig sikker og effektiv i dine forhandlinger? Eller trænger dine teknikker til at blive strammet op og sat i system? Så er dette kursus det du har brug for. Her får du indblik i de mest effektive værktøjer der findes, og du bliver aktivt trænet i at arbejde frem mod dit forhandlingsmål. Kurset ruster dig også til at håndtere pres, taktikker og manipulation, og vende svære situationer til effektivt samarbejde. Mere på bundlinjen og den gode følelse af at skabe maksimal værdi, vil være dit umiddelbare udbytte.

Gottleben har uddannet over 10.000 personer i forhandlingsteknik, og vi rådgiver organisationer i at komme sikkert gennem særligt hårde forhandlinger.

Hør hvad en tidligere deltager fortæller om kurset:

Underviser: Kaare Thomsen

PortraetLilleSkarpt

Kaare Thomsen har undervist i forhandlingsteknik i over 20 år og er forfatter til bøgerne Lær at forhandle og Kunsten at holde kæft. Han er universitetsuddannet i psykologi og retorik, og uddannet i forhandling på PON, Program on Negotiation, på Harvard Law School. Han underviser og rådgiver internationalt og har senest arbejdet for bl.a. Abakion, Advokaternes HR, Body Shop, BUPL, ConsilioNexus, Coop, Cotes, Dagrofa, Danmarks Lærerforening, Dansk Musikerforbund, Digitaliseringsstyrelsen, Gorissen Federspiel Advokater, HjulmandKaptain Advokater, HK, Københavns Kommune, Metronome, L'Occitane Düsseldorf, Rigshospitalet, Socialpædagogerne og Ørsted London.

Målgruppe

Vores kunder er virksomheder, offentlige institutioner, fagforeninger, NGO'er, politiske partier osv.

Vores deltagere arbejder med alle slags opgaver der implicerer forhandling: ledelse, kontraktindgåelse, projekter, embedsværk, drift, køb og salg. Nogle er helt nye i rollen som forhandler, andre har erfaring og forhandlingsuddannelser bag sig, men ønsker mere struktur på deres praktiske metode. På vores åbne 2-dages kurser passer alle ind fordi holdene er små, og fordi undervisningen er interaktiv og øvelsesbaseret.

Indhold på kurset Forhandlingsteknik

Undervisningen veksler mellem teori, refleksion, diskussioner, øvelser og simulerede forhandlinger. Emner:

Struktur på din forberedelse. Inden du sætter dig til at forhandle, skal du selvfølgelig forberede dig. Det ved de fleste. Og de fleste ved også hvordan de forbereder sig i selve emnet. Til gengæld er der som regel stor plads til forbedring på det strategiske niveau.

Åbning af forhandlingen. Det giver god mening at du fra starten indtager den rolle og evt. det "lederskab" der er brug for. Med de rigtige ord og en solid framing af situationen er du allerede på vej.

Ligeværdighed og tillid. Forskning har vist at tillid og følelsen af ligeværdighed påvirker ikke kun dit resultat, men også resultatets holdbarhed. Vi arbejder især med hvad det betyder for din sprogbrug i dialogen.

Interessebaseret forhandling. Det lyder så nemt, men er noget der skal læres. Dine forhandlinger skal tage udgangspunkt i begge parters interesser - frem for at være en kamp om hvad hver især vil "gå med til". Med vores værktøjer bliver du endnu mere i stand til at skabe merværdi for begge parter ved forhandlingsbordet.

Købslagning om de endelige vilkår. En del af forhandlingen går ud på at tinge om resultatet. De fleste går det enten for "blødt" så de mister værdi til modparten. Andre gør det "for hårdt" og risikerer at gøre skade på relationen - samtidig med at de også taber værdi nu og her. Lær de rigtige metoder, og blive fantastisk til at lukke en forhandling med et godt resultat.

Samtaleteknik og argumentation. Et af Gottlebens specialer er den psykologisk-retoriske tilgang til selve dialogen. Vi har udviklet et koncept af essentielle værktøjer der bruges til værdiskabelse på en måde de færreste mestrer uden skoling. På dette kurser får du skærpet dine overtalelsesevner betydeligt, og du bliver trænet i at give modparten en positiv oplevelse af hele processen.

Udbytte for deltageren

Udbyttet er helt konkret og vil kunne ses på din bundlinje som forhandler. Du får indblik i strategisk forberedelse, interessedialog, købslagning og samtaleteknik, og du får solid træning i at forhandle. Det vil du kunne mærke på din arbejdsglæde som forhandler og på dine relationer med modparter.

Udbytte for virksomheden

Forhandlingsteknik er blandt de fagområder, hvor investering i kurser er mest lønsom. Forestil jer en øget produktivitet på fx 100 eller 200 procent i gennemsnit af hver medarbejders forhandlinger! Samtidig er effektiv forhandlingsteknik en vigtig faktor i opbygningen og vedligeholdelsen af konstruktive relationer med samarbejdspartnere.

Åbne kurser

Næste gang 13.-14. juni 2023
Afholdes også 10.-11. okt. 2023
Varighed 2 dage
Pris pr. deltager 9.500 kr. plus moms
Antal deltagere Maks. 12 på åbne kurser 
Sted København
Underviser Kaare Thomsen

 

Dato er obligatorisk

Navn er obligatorisk

Gyldig emailadresse er obligatorisk

Stilling er obligatorisk

Firma er obligatorisk

Adresse er obligatorisk

Postnummer og by er obligatorisk

Invalid Input

Invalid Input

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os.

Fra deltagernes evalueringer:

"Et virkelig godt kursus, som 100% ramte vores behov."

"Et velorganiseret kursus i forhandling de sidste 2 dage har givet mig en større indsigt i mine og virksomhedens styrker. Værktøjskassen er fyldt op med nye effektive redskaber, som jeg med garanti vil benytte allerede i dag. Jeg er overrasket over den værdi 2 dages kursus kan have - jeg føler, jeg har deltaget i et 3 ugers kursus. Kurset kan varmt anbefales til alle, der har behov for at forhandle - der er garanti for et godt udbytte både for medarbejderen og virksomheden. Tusind tak for mere viden og 2 værdifulde dage."

"Jeg kan varmt anbefale kurset Forhandlingsteknik (der hos os blev holdt på engelsk). Det indeholder en fin afveksling mellem teori og praksis med relevante og brugbare værktøjer til at skabe de win-win situationer, der er så afgørende for en vellykket forhandling. Underviseren Kaare Thomsen er god til at tage udgangspunkt i den enkeltes behov og udfordringer og er en meget erfaren, professionel og ikke mindst engageret formidler af et emne, som har relevans i mange forskellige sammenhænge."

"God vekslen mellem teori og øvelser, og mange konkrete eksempler. Godt at forstå forhandlinger på flere niveauer og hvordan man kan skabe værdi med sin kommunikation. Fem stjerner ud af fem!"

LaerAtForhandleForside

Underviserens bog Lær at forhandle indgår som en del af kursusmaterialet. Den er god som opslagsværk og læsestof efter kursus så du holder fast i det du har lært.

Bogen er blevet en bestseller med over 10.000 solgte eksemplarer. På Saxo.com skrev en læser om bogen: En helt fanstastisk lille lommebog med gode tips, tricks og konkrete værktlkøjer til forhandling.

 

Mød underviseren i podcasten Adfærd. I sommeren 2021 var Kaare Thomsen inviteret til en samtale med adfærdseksperten Morten Münster i podcastserien Adfærd. Her får du gode tips til din forhandlinger, fx om din forberedelse og dialogens værktøjer.

 

Listen to "53. Sådan bliver du bedre til at forhandle (om hvad som helst) – med Kaare Thomsen" on Spreaker.

   

Specialkurser for virksomheder

Kurset Forhandlingsteknik kan udvides eller tilpasses så det dækker behov og cases i den enkelte organisation eller virksomhed. Vi er et team på 3 erfarne forhandlingsundervisere med hver sine specialer, og vi arbejder sammen eller hver for sig for at dække stoffet bedst muligt i den enkelte opgave. Vi underviser bl.a. i:

  • Forhandlingsteori og strategisk forståelse på alle niveauer
  • Forhandlingtaknikker og forståelse af særligt vanskelige forhandlinger
  • Kropssprog og den psykologiske indfaldsvinkel til forhandlingssituationer
  • Videobaseret træning på højt niveau med analyse og feedback
  • Delegationsforhandling og overenskomstforhandlinger
  • Særskilt træning i strategisk samtaleteknik på dansk eller engelsk

   

Udvid med flere moduler - og opnå certificering

ModulerAlleTre

Kurset Forhandlingsteknik kan stå alene og tages uafhængigt af andre kurser. Men det er også modul 1 i uddannelsen Certificeret forhandler. De øvrige moduler er Argumentation i dialog og Videregående forhandling. Læs mere her ...

 

Gå til knappen TILMELD DIG ...