Forhandlingsteknik - kursus i forhandling

Lær at forhandle effektivt - få bedre resultater

Er du god nok til at forhandle? På dette forhandlingskursus bliver du introduceret til og trænet i værktøjer, strategi og teknikker. Glæd dig til en effektiv metode som vil give dig bedre resultater i alle dine forhandlinger. Og ikke kun økonomisk, men også i form af gode relationer med dine modparter. Du bliver bedre til at få dine krav igennem, og du bliver rustet til at imødegå pres, taktikker og manipulation. Dine forhandlinger ender med aftaler som begge parter kan se sig selv i og vil være parate til at leve op til.

Gottleben har uddannet over 10.000 personer i forhandlingsteknik, og vi rådgiver nogle af Danmarks største virksomheder. Hør hvad en deltager fortæller om kurset:

Underviseren er specialist i forhandlingsteknik

Specialist i forhandlingsteknik Kaare ThomsenKaare Thomsen er specialist i forhandlingsteknik og forfatter til bogen Lær at forhandle. Han er cand.mag. i sprog, psykologi og retorik, og uddannet på Program on Negotiation på Harvard Law School.

Målgruppe for kurset Forhandlingsteknik

Målgruppen er både den nye og den erfarne forhandler som ønsker at arbejde mere strategisk og metodisk. Vores deltagere er både ledere og medarbejdere, og de kommer fra private og offentlige virksomheder.

Indhold på kurset Forhandlingsteknik

Undervisningen veksler mellem teori, refleksion, diskussioner, øvelser og simulerede forhandlinger. Emner:

Struktur på din forberedelse. Inden du sætter dig til at forhandle, skal du selvfølgelig forberede dig. Det ved de fleste. Og de fleste ved også hvordan de forbereder sig i selve emnet. Til gengæld er der som regel stor plads til forbedring på det strategiske niveau.

Åbning af forhandlingen. Det giver god mening at du fra starten indtager den rolle og evt. det "lederskab" der er brug for. Med de rigtige ord og en solid framing af situationen er du allerede på vej.

Ligeværdighed og tillid. Forskning har vist at tillid og følelsen af ligeværdighed påvirker ikke kun dit resultat, men også resultatets holdbarhed. Vi arbejder især med hvad det betyder for din sprogbrug i dialogen.

Interessebaseret forhandling. Det lyder så nemt, men er noget der skal læres. Dine forhandlinger skal tage udgangspunkt i begge parters interesser - frem for at være en kamp om hvad hver især vil "gå med til". Med vores værktøjer bliver du endnu mere i stand til at skabe merværdi for begge parter ved forhandlingsbordet.

Købslagning om de endelige vilkår. En del af forhandlingen går ud på at tinge om resultatet. De fleste går det enten for "blødt" så de mister værdi til modparten. Andre gør det "for hårdt" og risikerer at gøre skade på relationen - samtidig med at de også taber værdi nu og her. Lær de rigtige metoder, og blive fantastisk til at lukke en forhandling med et godt resultat.

Samtaleteknik og argumentation. Et af Gottlebens specialer er den psykologisk-retoriske tilgang til selve dialogen. Vi har udviklet et koncept af essentielle værktøjer der bruges til værdiskabelse på en måde de færreste mestrer uden skoling. På dette kurser får du skærpet dine overtalelsesevner betydeligt, og du bliver trænet i at give modparten en positiv oplevelse af hele processen.

Udbytte for deltageren

Udbyttet er helt konkret og vil kunne ses på din bundlinje som forhandler. Du får indblik i strategisk forberedelse, interessedialog, købslagning og samtaleteknik, og du får solid træning i at forhandle. Det vil du kunne mærke på din arbejdsglæde som forhandler og på dine relationer med modparter.

Udbytte for virksomheden

Forhandlingsteknik er blandt de fagområder, hvor investering i kurser er mest lønsom. Forestil jer en øget produktivitet på fx 100 eller 200 procent i gennemsnit af hver medarbejders forhandlinger! Samtidig er effektiv forhandlingsteknik en vigtig faktor i opbygningen og vedligeholdelsen af konstruktive relationer med samarbejdspartnere.

Åbne kurser - 2 dage

Varighed 2 dage
Åbne kurser
afholdes
5.-6. okt. 2022
24.-25. jan. 2023
13.-14. juni 2023
10.-11. okt. 2023
Pris
8.500 kr. plus moms
Sted København
Underviser Kaare Thomsen

 

Dato er obligatorisk

Navn er obligatorisk

Gyldig emailadresse er obligatorisk

Stilling er obligatorisk

Firma er obligatorisk

Adresse er obligatorisk

Postnummer og by er obligatorisk

Invalid Input

Invalid Input

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os.

Fra deltagernes evalueringer:

"Et virkelig godt kursus, som 100% ramte vores behov."

"Et velorganiseret kursus i forhandling de sidste 2 dage har givet mig en større indsigt i mine og virksomhedens styrker. Værktøjskassen er fyldt op med nye effektive redskaber, som jeg med garanti vil benytte allerede i dag. Jeg er overrasket over den værdi 2 dages kursus kan have - jeg føler, jeg har deltaget i et 3 ugers kursus. Kurset kan varmt anbefales til alle, der har behov for at forhandle - der er garanti for et godt udbytte både for medarbejderen og virksomheden. Tusind tak for mere viden og 2 værdifulde dage."

"Jeg kan varmt anbefale kurset Forhandlingsteknik (der hos os blev holdt på engelsk). Det indeholder en fin afveksling mellem teori og praksis med relevante og brugbare værktøjer til at skabe de win-win situationer, der er så afgørende for en vellykket forhandling. Underviseren Kaare Thomsen er god til at tage udgangspunkt i den enkeltes behov og udfordringer og er en meget erfaren, professionel og ikke mindst engageret formidler af et emne, som har relevans i mange forskellige sammenhænge."

"God vekslen mellem teori og øvelser, og mange konkrete eksempler. Godt at forstå forhandlinger på flere niveauer og hvordan man kan skabe værdi med sin kommunikation. Fem stjerner ud af fem!"

LaerAtForhandleForside

Underviserens bog Lær at forhandle indgår som en del af kursusmaterialet. Den er god som opslagsværk og læsestof efter kursus så du holder fast i det du har lært.

Bogen er blevet en bestseller med over 10.000 solgte eksemplarer. På Saxo.com skrev en læser om bogen: En helt fanstastisk lille lommebog med gode tips, tricks og konkrete værktlkøjer til forhandling.

 

Mød underviseren i podcasten Adfærd. I sommeren 2021 var Kaare Thomsen inviteret til en samtale med adfærdseksperten Morten Münster i podcastserien Adfærd. Her får du gode tips til din forhandlinger, fx om din forberedelse og dialogens værktøjer.

 

Listen to "53. Sådan bliver du bedre til at forhandle (om hvad som helst) – med Kaare Thomsen" on Spreaker.

 

Gottlebens 5 essentielle forhandlingsværktøjer

De 5 essentielle værktøjer, som du stifter bekendtskab med på kurset Forhandlingsteknik, er udviklet af Kaare Thomsen. Værktøjerne har vundet stor udbredelse af én grund: De virker! Med denne grundlæggende værktøjskasse er du klar til enhver forhandling, uanset om du arbejder med køb, salg, ledelse, samarbejde eller politik. Din tilgang vil altid være effektiv: Du har kontrol over såvel strategi som proces, og dermed er det ønskede resultat inden for rækkevidde. Værktøjerne er: forhandlingshjulet, strategiskemaet, bytteanalysen, spørgetårnet og motivationstrappen.

Forhandlingshjulet. Med denne cirkulære model har du overblik over forhandlingsprocessen og dens faser. Du ved altid hvor du er, og om det du er i gang med, overhovedet kan kaldes at forhandle.

NegotiationWheel

Strategiskemaet. Dette er forberedelsesværktøjet med de mange fordele. Det bruges til analyse, kommunikation og strategisk overblik. Og så kan det ikke mindst fungere som manuskript under selve forhandlingen.

Strategiskema3

Bytteskemaet. Med dette værktøj kommer du i dybden med de mulige byttehandler, og du evaluerer omkostning og værdi for de transaktioner der kan foreslås på begge sider af bordet. Værktøjet styrker mere end noget andet din evne til at gøre forhandlingen interessebaseret frem for at blive en kamp om standpunkter.

Spørgetårnet. Gottlebens koncept for strategisk spørgeteknik er bogstavelig talt guld værd i forhandlinger. Spørgsmålene guider din modpart frem til et sted hvor dine forslag står i bedst muligt lys og bliver svære at sige nej til.

Fil 14 10 2016 09.12.03

Motivationstrappen. Denne psykologiske trappemodel hjælper dig med at reagere hensigtsmæssigt på de reaktioner og  følelser der opstår i løbet af en forhandling. Ikke kun hos modparten, men også på din egen side af bordet. Modellen kan både bruges til at hådtere konflikter med, og til at finde på gode argumenter.

Tilmeld dig kurset Forhandlingsteknik ...

 

Onlinekursus i forhandlingsteknik

Vi har udviklet en online version af kurset Forhandlingsteknik. Det er et alternativ til at underviseren kommer til jeres mødelokale eller møder jer på et konferencehotel. I stedet lægger I et lokale til som vi sender fra, og I stiller en moderator til rådighed som faciliterer det virtuelle møde: håndtering af deltagere, velkomst, ordstyring, online support osv.

Vi har tilpasset undervisningsformen så den matcher de muligheder mediet giver. Der er både fordele og ulemper i forhold til et fysisk kursus. Dagen består af korte, præcise gennemgange, diskussioner i plenum, individuelle øvelser og parøvelser i teknikker, forhandlingsøvelser i plenum og forhandlingsøvelser i virtuelle grupper. Den virtuelle kursusdag ligner på mange måder den traditionelle. Vi udsender på forhånd bøger og kursusmaterialer til deltagerne, og efter aftale kan webinaret kombineres med en fysisk kursusdag, et foredrag eller en opfølgningsseance enten online eller ved et fysisk møde.

Vi arbejder desuden på videobaseret træning. Læs mere her ...

 

Specialkurser for virksomheder

Kurset Forhandlingsteknik kan udvides eller tilpasses så det dækker behov og cases i den enkelte organisation eller virksomhed. Vi er et team på 4 erfarne forhandlingsundervisere med hver sine specialer, og vi arbejder sammen eller hver for sig for at dække stoffet bedst muligt i den enkelte opgave. Vi underviser bl.a. i:

  • Forhandlingsteori og strategisk forståelse på alle niveauer
  • Forhandlingtaknikker og forståelse af særligt vanskelige forhandlinger
  • Kropssprog og den psykologiske indfaldsvinkel til forhandlingssituationer
  • Videobaseret træning på højt niveau med analyse og feedback
  • Delegationsforhandling og overenskomstforhandlinger
  • Særskilt træning i strategisk samtaleteknik på dansk eller engelsk

Kurset Forhandlingsteknik er modul 1 af Forhandlingsuddannelsen

Modul1ikon

Dette kursus kan stå alene og tages uafhængigt af andre kurser. Men det er også modul 1 i uddannelsen Certificeret forhandler. De øvrige moduler er Argumentation og samtaleteknik og Videregående forhandlingstræning. Læs mere her ...

 

Tilmeld dig kurset Forhandlingsteknik ...