Forhandlingsteknik for tillidsrepræsentanter

Jorlunde

TR-forhandling: Forhandlingsteknik og konflikthåndtering

Forhandlinger og vanskelige samtaler er hverdag for tillidsrepræsentanter. Derfor bliver de fleste også ret gode til at kommunikere. På dette kursus får jeres færdigheder et stort nøk opad så I virkelig er rustet til de mange svære udfordringer der følger med rollen som TR. Vi kan specielt træne jer i effektiv forhandlingsteknik, herunder strategisk forberedelse og gennemslagskraftig dialog hele vejen gennem processen

Gottlebens forhandlingskursus for tillidsrepræsentanter er et interaktivt læringsforløb hvor du får både teori masser af praktiske øvelser. Du lærer at bruge en række specifikke værktøjer der sikrer dig gennemslagskraft i vanskelige samtaler og forhandlinger. Vi træner dig specifikt i at håndtere pres og konflikter hensigtsmæssigt.

Gottleben er specialiseret i håndtering af vanskelige dialoger, og vi arbejder tværfagligt psykologisk-retorisk. Vi har undervist tillidsrepræsentanter gennem næsten 2 årtier og har arbejdet med TR i bl.a. disse organisationer: Air Greenland Cabin Union, BUPL, Danmarks Lærerforening, Dansk Musikpædagogisk Forening, Gentofte Kommunelærerforening, KRIFA, Københavns Lærerforening, FOA, Lederne, Socialpædagogerne, Vejen Kommune.

Læs også om Gottlebens uddannelse i 3 moduler, Certificeret forhandler ...

Underviseren på kurset TR-forhandling

Kaare Thomsen er specialist i forhandlingsteknik og har mange års erfaring som forhandlingsunderviser og forhandingsrådgiver. Han er forfatter til bøgerne Lær at forhandle og Kunsten at holde kæft & andre strategier til at overbevise med ord. Deltagerne giver ham topkarakter for såvel formidling som fagligt niveau.

Målgruppe for kurset TR-forhandling og kommunikation

Målgruppen for kurset er tillidsrepræsentanter fra alle slags organisationer og arbejdspladser. Vi arbejder gerne med grupper der har stor erfaring, men vi kan også holde kurset i en mere grundlæggende form efter aftale. Kurset vil altid være skræddersyet til jer, og inden afholdelsen holder vi et møde med jer for at afklare ønsker og behov. Holdstørrelsen kan variere fra ganske få til rigtig mange. Vi har i visse tilfælde specialtrænet delegationer intensivt lige op til vigtige forhandlinger.

Udbytte for deltageren

Du bliver bedre til at forhandle gode aftaler hjem og løse konflikter. Du lærer at kommunikere på en relationsbevarende og -opbyggende måde i kriser og konflikter, og du vil formodentlig få større selvtillid og arbejdsglæde i den ofte svære rolle som TR.

Indhold på kurset TR-forhandlingsteknik

Undervisningen er struktureret i et forløb, hvor gennemgang af teori og værktøjer veksler med realistisk, praktisk træning. Selv på kortere workshops og i foredrag tilstræber vi en interaktiv form med øvelser.

 • Forhandlingsstrategi og den gode forberedelse med strategiskema
 • Lær at skelne - hvornår er det en forhandling, og hvornår er det noget andet?
 • Sådan åbner du forhandlingen konstruktivt og med den rette autoritet
 • Lær at kommunikere stærkt med ikke-krænkende sprogbrug og facework
 • Sådan får du samtalen til at handle om interesser
 • Spørgeteknik der påvirker modparten i den retning du har brug for
 • Sådan tinger du om en løsning og styrer uden om faldgruber
 • Effektiv argumentation - hvornår bør du argumentere, og hvordan?
 • Håndtering af modparters pres og manipulation
 • Motivation, følelser og konflikter - sådan tackler du svære situationer
 • Forhandlings- og samtaleøvelser med feedback.

Læs også om disse kurser

Forhandlingsteknik ...
Assertiv kommunikation ...
Mødeledelse og facilitering ...
Konflikthåndtering og konfliktløsning ...

Argumentation og samtaleteknik ...

Se en oversigt over forhandlingskurser ...

Gå til top ...

Kursusinfo

Afholdes    Som kursus, workshop eller foredrag hos kunden 
Varighed Kurser: 1 eller 2 dage
Workshops: 3-5 timer
Foredrag: 1-2 timer
Pris  Efter aftale - kontakt os for tilbud
Holdstørrelse Vi anbefaler maks. 20 personer på kurser (12 er ideelt), og maks. 40 personer på workshops. Ingen øvre grænse på foredrag.

Få et tilbud: Ring 44 22 37 58,
eller skriv til os.


100 % giver karakteren SUPER GOD eller GOD til underviseren. Udtalelser fra seneste kursus:

Variation! Inspirerende og meget nærværende underviser. Faglig relevans og praksis orienteret. Det var en øjenåbner, og jeg fik gode reksaber til møder med ledelse, faglig klub og forældre. Hanne Nielsen, Danmarks Lærerforening.

God vekslen mellem teori og praksis. En øjenåbner på, hvodan man griber forberedelsen an. Helt klart godt! Henrik Nielsen, Danmarks Lærerforening.

Det er en stor styrke, at retorik og psykologi smelter sammen på denne måde. Jeg fik stort udbytte. Anette Ravn, Danmarks Lærerforening.

Kurset har relevans for hele mit arbejde, og jeg fik generelt et stort udbytte. Mads Christensen, Danmarks Lærerforening.

Styrkerne var: at der var brugbare redskaber til dagligdagen; at der var sammenhæng mellem teori og praksis; og at der var gode øvelser. Jeg føler mig bedre klædt på til mit samarbejde med ledelsen. Lis Nørgaard, Danmarks Lærerforening.

Stor viden hos underviser. Og gode praktiske opgaver med god rådgivning undervejs. Jeg har fået konkrete redskaber med hjem og masser af refleksion over mit arbejde. Martin Vikjær, Danmarks Lærerforening.

Kurset gav en metodisk gennemgang af eksempler og modeller. Mit udbytte var stort, har bl.a. lært, hvad jeg skal undgå. Og så har jeg lært at tale i hypoteser!! Kunne godt have brugt mere tid. Jeanette Knopp, Danmarks Lærerforening.

Kurset var relevant, og underviseren formåede at tilpasse det til målgruppen. Selv om jeg forhandler til daglig, var udbyttet særdeles godt/højt. Dorthe Charlotte Jensen, Danmarks Lærerforening.

Styrkerne var: 1) god vekslen mellem teori og øvelser; 2) ingen ulidelig powerpoint; dygtig og nærværende underviser. Jeg fik et godt udbytte af kurset. Per Andersson, Danmarks Lærerforening.

God kombination af teori og praktiske øvelser. Jeg er blevet mere bevidst om værdien af forberedelse. Bo Nielsen, Danmarks Lærerforening.

Fin vekselvirkning mellem teori og praksis. Gode redskaber til min egen praksis. Der bliver noget at øve sig på! Thea Lindberg, Danmarks Lærerforening. 

Gå til top ...