Skriv så det virker - skriftlig kommunikation

Skriv gode tekster - træng igennem med dine budskaber

Skriftlig kommunikation er emnet for dette praktisk orienterede kursus. Skriftlig kommunikation er en større del af arbejdet end nogensinde før. Derfor betyder det noget hvor godt vi skriver. Men du kender sikkert den usikkerhed man kan føle. Man spørger sig selv: "Er min tekst professionel nok? Overbeviser den? Hvordan får den mig til at fremstå? Gider nogen overhovedet læse den?"

Vi anbefaler en dags kursus i skriveteknik. Her får du den sikkerhed og det framework af metode du har brug for. Efter endt kursus vil du være mere veltilpas med den skriftlige del af jobbet fordi du lærer at arbejde i det rigtige flow og bruge din tid hensigtsmæssigt. Dine mails og andre tekster får det udtryk og den effekt du søger. De overbeviser.

Målgruppe for kurset Skriftlig kommunikation

Alle der skriver på daglig basis, er i målgruppen for dette kursus. De fleste skriver mange mails. Nogle skriver updates eller blogindlæg. Nogle skriver rapporter og faglige udredninger. Nogle skriver endda bøger. Det betyder ikke det store om I er gode eller dårlige til at stave eller sætte komma. Det vi arbejder med, er at formulere budskaberne så de fungerer godt i den relevante sammenhæng.

Undervisere på kurser i skriftlig kommunikation

Portræt lille farve 2Kaare Thomsen guider jer gennem skrivehåndværkets værktøjer og viser med eksempler og øvelser hvordan I kan bruge redskaberne til lige præcis jeres tekster. Han har undervist i emnet i 20 år, og han har bøger om at skrive. Som forfatter, oversætter og retoriker kender han både tips og faldgruber. Hans anerkendende og alligevel skarpe undervisningsform vil gøre at I føler jer godt tilpas, samtidig med at I virkelig lærer noget der kan bruges i praksis.

LeelaLegene 2Leela Legêne Thomsen underviser i kreativ skrivning og fungerer også som konsulent for kunder hvor man arbejder strategisk med teksproduktion. Hun er cand.mag. i retorik og manuskriptskrivning med erfaringer som journalist, tekstforfatter, manuskriptudvikler og som sproglig rådgiver. Hendes undervisningsform er inspirerende, inkluderende og med skæve vinkler og originale input som er gode til at bringe jer videre med en udfordring.

Lyt til podcast med Leela Legêne Thomsen - her fortæller hun hvordan du skal skrive mere overbevisende debatindlæg:

Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

 

Udbytte for deltageren

Så hvad kommer der ud af en dag på skolebænken hos os? Helt konkret: Du får en ny, fantastisk værktøjskasse at arbejde med. Og du vil opdage at ikke alene bliver dine tekster mere klare og overbevisende, de bliver også mere "lækre" at læse. Sender du på forhånd en tekstprøve til os, får du også en personlig feedback at arbejde videre med.

Udbytte for arbejdsgiveren

Tænk over hvor meget der skrives i jeres virksomhed, og hvilken strategisk betydning det har. Hvor meget betyder fx mails for jeres succes? Er det vigtigt for jeres projekt at I kan overbevise og fremstå på en bestemt måde når I skriver til eller for nogen? Hvad betyder en sikker håndtering af annoncer, blogs eller debatindlæg? Svarene på disse spørgsmål vil sige noget om hvad et kursus i skriveteknik kan gøre for jer som organisation og arbejdsplads.

Indhold på kurset Skriftlig kommunikation

Undervisningen har fokus på din praktiske hverdag ved tasterne. Underviseren gennemgår værktøjer, som indlæres med korte øvelser.

Skriv gode mails - nemt og hurtigt. Sådan skrives de vigtige mails hurtigt, sikkert og velkommunikerende ved hjælp af en indholdsmodel.

Kom godt i gang. Sådan griber du dine vigtige skriveopgaver an - uanset om det er blogindlæg, rapporter, længere mails, breve, updates eller faglitteratur. Kom godt fra start med de helt rigtige værktøjer.

Lær at redigere rigtigt. Arbejd systematisk med tekstens indhold, struktur, sprog og præsentation. Når vi får styr på redigeringsarbejdet, bliver vores tekster 300% bedre, og det behøver ikke tage lang tid.

Få læseren på krogen. Sådan gør vi teksten tillokkende og lækker. Invitér læseren indenfor, og hold fast i ham med de rigtige professionelle greb.

Få sproget til at virke. Du får masser af tips og værktøjer til dit sprog - både det solide fagsprog, det letlæselige svar og det mere underholdende. Efter ønske og behov taler vi også om at undgå de værste fejl.

Personlig feedback. Se på din dine egne tekster sammen med underviseren - og få feedback om hvordan du arbejder metodisk med at forbedre dem.

Overbevis med skriftlig retorik. Bliv bedre til at overbevise eller forhandle pr. mail. Bliv også mere sikker i at håndtere en konflikt, afvise en anmodning eller overbringe uvelkomment nyt.

 Info

Afholdes Som internt kursus hos jer efter aftale
Varighed ½-2 dage efter aftale
Holdstørrelse Efter aftale
Holdstørrelse
Efter aftale
Underviser
Kaare Thomsen

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.

Vi underviser i skriftlig kommunikation for bl.a. DTU, Forsvaret, Gladsaxe Jobcenter, Korsør Kommune, Københavns Kommune Teknik og Miljø, Naturstyrelsen, Psykiatrisk Center Sankt Hans, Vattenfall og Visit Greenland.

Udtalelser

Et meget lærende kursus. Vi arbejdede både med teori og med øvelser, hvilket var med til at gøre teorien forståelig på en god måde. Et kursus, hvor jeg kunne gå hjem og med det samme afprøve min nye viden. Jeg kommer gerne igen en anden gang. Ditte Marie Frimodt Rasmussen, leder, Hjerneskadecenter Næstved

Kaare Thomsen er meget levende som menneske, og det smitter rigtig meget af i den undervisningsform han leverer. TAK for et godt lærerigt kursus. Jan Schøn Hald, KommuneKredit

Kaares tydelige sprog og undervisningens hastighed var nogle af kursets styrker. Det levede op til mine forventninger, og jeg glæder mig til at bruge værktøjerne i min hverdag. Mads-Daniel Skifte, Seniorkonsulent, Visit Greenland

En god indføring i teori efterfulgt af relevante opgaver. Dejligt med forslag til løsninger i bogen, som er overskuelig og et godt opslagsværk. Jeg tager værktøjerne med mig, både til mit job og private formål. Tina Krøll

Dejligt med en inspirerende kursusdag om skriftlig kommunikation. Rigtig god underviser med overskud, gode og indsigtsfulde medkursister. Jørgen Jensen, kaptajnløjtnant, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Underviseren formåede at gå ud over pensum, og jeg tager herfra med mere, end jeg havde forventet. Kristina Jørgensen, økonom, Vattenfall

 

Lyt til podcast om skriftlig kommunikation

I denne episode af Gottlebens podcastserie Negotiators taler Kaare Thomsen med Christina Pontoppidan, som er retoriker og har skrevet flere bøger om at skrive. Få en masse gode tips til hvordan I arbejder med jeres skriftlige kommunikation.

 Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

Som læringsvirksomhed har vi vores egen tilgang til skrivehåndværket. Vi tror ikke på at man er født med eller uden evnen. At skrive så det virker, handler om teknikker og værktøjer, og alle kan lære dem. Derfor anbefaler vi enhver der skriver i jobbet, at deltage på et kursus i effektiv skriftlig kommunikation.