Skriftlig gennemslagskraft

Skriftlig kommunikation er en større del af arbejdet end nogensinde før. Derfor betyder det noget hvor godt vi skriver. Men du kender sikkert den usikkerhed man kan føle. Man spørger sig selv: "Er min tekst professionel nok? Overbeviser den? Hvordan får den mig til at fremstå? Gider nogen overhovedet læse den?"

Vi anbefaler en dags kursus i skriveteknik. Her får du den sikkerhed og det framework af metode du har brug for. Efter endt kursus vil du være mere veltilpas med den skriftlige del af jobbet fordi du lærer at arbejde i det rigtige flow og bruge din tid hensigtsmæssigt. Dine mails og andre tekster får det udtryk og den effekt du søger. De overbeviser.

Målgruppe

Alle der skriver på daglig basis, er i målgruppen for dette kursus. De fleste skriver mange mails. Nogle skriver updates eller blogindlæg. Nogle skriver rapporter og faglige udredninger. Nogle skriver endda bøger. Det betyder ikke det store om I er gode eller dårlige til at stave eller sætte komma. Det vi arbejder med, er at formulere budskaberne så de fungerer godt i den relevante sammenhæng.

Underviser

Portræt lille farve 2

Kaare Thomsen har en baggrund i sprog og retorik. Han er en produktiv forfatter med mere end 20 udgivne værker på CV'et, herunder flere bøger om kommunikation og om at skrive.

Udbytte

Du får en ny, effektiv værktøjskasse at arbejde med. Og du vil opdage at ikke alene bliver dine tekster mere klare og overbevisende, de bliver også mere "lækre" at læse. Sender du på forhånd en tekstprøve til os, får du også en personlig feedback at arbejde videre med.

Indhold

Indholdet tilpasses jer og jeres arbejdsopgaver og behov. Vi kan plukke fra disse emner:

Skriv gode mails - nemt og hurtigt. Sådan skrives de vigtige mails hurtigt, sikkert og velkommunikerende ved hjælp af 7-modellen.

Kom godt i gang. Sådan griber du dine vigtige skriveopgaver an - uanset om det er blogindlæg, rapporter, længere mails, breve, updates eller faglitteratur. Kom godt fra start med de helt rigtige værktøjer.

Lær at redigere rigtigt. Arbejd systematisk med tekstens indhold, struktur og sprog. Når du får styr på redigeringsarbejdet, bliver dine tekster 300% bedre, og det behøver ikke tage lang tid.

Få læseren på krogen. Sådan gør vi teksten tillokkende og lækker. Invitér læserne indenfor, og hold fast i dem med de rigtige retoriske greb.

Få sproget til at virke. Du får masser af tips og værktøjer til dit sprog - både det solide fagsprog, det letlæselige svar og det mere underholdende.

Overbevis med skriftlig retorik. Værktøjer til at overbevise eller forhandle skriftligt. Bliv også mere sikker i at håndtere en konflikt, afvise en anmodning eller overbringe uvelkomment nyt.

Grammatik og komma. Slip af med de værste fejl - dem flest lægger mærke til. Underviseren har forsket i hvad der driller mest, og hvis I ønsker det, kan dette være en del af kurset.

 Info

Afholdes Som internt kursus hos jer
Varighed 1 dag
Holdstørrelse 16 maks.
Underviser
Kaare Thomsen

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.

Vi underviser i skriftlig kommunikation for bl.a. DTU, Forsvaret, Gladsaxe Jobcenter, Korsør Kommune, Københavns Kommune Teknik og Miljø, Naturstyrelsen, Psykiatrisk Center Sankt Hans, Vattenfall og Visit Greenland.

Udtalelser

Et meget lærende kursus. Vi arbejdede både med teori og med øvelser, hvilket var med til at gøre teorien forståelig på en god måde. Et kursus, hvor jeg kunne gå hjem og med det samme afprøve min nye viden. Jeg kommer gerne igen en anden gang. Ditte Marie Frimodt Rasmussen, leder, Hjerneskadecenter Næstved

Kaare Thomsen er meget levende som menneske, og det smitter rigtig meget af i den undervisningsform han leverer. TAK for et godt lærerigt kursus. Jan Schøn Hald, KommuneKredit

Kaares tydelige sprog og undervisningens hastighed var nogle af kursets styrker. Det levede op til mine forventninger, og jeg glæder mig til at bruge værktøjerne i min hverdag. Mads-Daniel Skifte, Seniorkonsulent, Visit Greenland

En god indføring i teori efterfulgt af relevante opgaver. Dejligt med forslag til løsninger i bogen, som er overskuelig og et godt opslagsværk. Jeg tager værktøjerne med mig, både til mit job og private formål. Tina Krøll

Dejligt med en inspirerende kursusdag om skriftlig kommunikation. Rigtig god underviser med overskud, gode og indsigtsfulde medkursister. Jørgen Jensen, kaptajnløjtnant, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Underviseren formåede at gå ud over pensum, og jeg tager herfra med mere, end jeg havde forventet. Kristina Jørgensen, økonom, Vattenfall

 

Lyt til podcast om skriftlig kommunikation

I denne episode af Gottlebens podcastserie Negotiators taler Kaare Thomsen med Christina Pontoppidan, som er retoriker og har skrevet flere bøger om at skrive. Få en masse gode tips til hvordan I arbejder med jeres skriftlige kommunikation.

 Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

Som læringsvirksomhed har vi vores egen tilgang til skrivehåndværket. Vi tror ikke på at man er født med eller uden evnen. At skrive så det virker, handler om teknikker og værktøjer, og alle kan lære dem. Derfor anbefaler vi enhver der skriver i jobbet, at deltage på et kursus i effektiv skriftlig kommunikation.