Skriv, så det virker - skriftlig kommunikation

Skriv gode tekster - lær at trænge igennem med dine budskaber og fremstå troværdig

Skriftlig kommunikation er emnet for dette praktisk orienterede kursus. Skriftlig kommunikation er en større del af arbejdet end nogensinde før. Derfor betyder det noget, hvor god du er til at skrive. Men du kender sikkert den usikkerhed, man kan føle. Man spørger sig selv: "Er min tekst professionel nok? Overbeviser den? Hvordan får den mig til at fremstå? Gider nogen overhovedet læse den?"

Men hvad skal der til, for at din tekst god nok? Det afhænger af situationen. Én ting er dog sikker: Det nytter ikke at begynde på evindelige omskrivninger. For jo mere du nusser og retter - uden helt at vide, hvad du vil - desto mindre kan du mærke, om resultatet duer til noget. Og desto værre bliver det sandsynligvis.

Derfor anbefaler vi dig en dags kursus i skriveteknik. Her får du den sikkerhed og det framework af metode, du har brug for. Efter endt kursus vil du være mere veltilpas med dit skriftlige arbejde. For nu bruger du din tid effektivt. Alene dét føles enormt tilfredsstillende. Dine mails og andre tekster får det udtryk og den effekt, du har brug for. De overbeviser.

Målgruppe for kurset Skriftlig kommunikation

Alle, der skriver på daglig basis, er i målgruppen for dette kursus. Næsten alle vores deltagere skriver mails. Mange skriver updates eller blogindlæg. Nogle skriver rapporter og fagligt stof. Nogle få skriver bøger. Du er også i målgruppen, selvom du skulle være dårlig til at stave. Det er slet ikke det, det kommer an på her. Det, alle med garanti kan lære, er at formulere budskaberne, så de fungerer godt i sammenhængen.

Underviseren på kurset Skriv så det virker

Underviseren på kurset Skriftlig kommunikation Kaare Thomsen guider dig på en overskuelig måde gennem skrivehåndværkets værktøjer og viser dig med eksempler, hvordan du kan bruge dem til lige præcis dine tekster. Og han har prøvet det før: Han har undervist skribenter i over 20 år, og han har skrevet en stribe bøger om at skrive. Som forfatter, oversætter og retoriker kender han både tips og faldgruber. Hans anerkendende og alligevel skarpe undervisningsform vil gøre, at du føler dig godt tilpas, samtidig med at du virkelig lærer noget. 

Udbytte for deltageren

Så hvad kommer der ud af en dag på skolebænken hos os? Helt konkret: Du får en fantastisk værktøjskasse at arbejde med. Og du vil opdage, at ikke alene bliver dine tekster mere klare og overbevisende, de bliver også mere "lækre" at læse. Sender du på forhånd en tekst til os, går du desuden hjem med en meningsfuld personlig feedback, der effektivt kan bringe dig videre mod dine mål.

Udbytte for arbejdsgiveren

Tænk over, hvor meget I skriver, og hvilken strategisk betydning det har. Hvor meget betyder fx mails for jeres succes? Er det vigtigt, at I kan overbevise, når I skriver til eller for nogen? Hvad betyder en sikker håndtering af annoncer, blogs eller debatindlæg? Svarene på disse spørgsmål vil sige noget om, hvad et kursus i skriveteknik kan gøre for jer som organisation og arbejdsplads.

Indhold på kurset Skriftlig kommunikation

Undervisningen har fokus på din praktiske hverdag som skribent. Underviseren gennemgår værktøjer, som indlæres med korte øvelser. Vi kommer igennem disse emner:

Skriv gode mails - nemt og hurtigt. Sådan skriver du dine daglige mails hurtigt, sikkert og velkommunikerende ved hjælp af en indholdsmodel.

Kom godt i gang. Sådan griber du dine vigtige skriveopgaver an - uanset om det er blogindlæg, rapporter, længere mails, breve, updates eller faglitteratur. Kom godt fra start med de helt rigtige værktøjer.

Lær at redigere rigtigt. Arbejd systematisk med tekstens indhold, struktur, sprog og præsentation. Når du får styr på redigeringsarbejdet, bliver dine tekster 300% bedre, og det behøver ikke tage lang tid.

Få læseren på krogen. Sådan gør du teksten tillokkende og lækker. Invitér læseren indenfor, og hold fast i ham med de rigtige professionelle greb.

Få sproget til at virke. Du får masser af tips og værktøjer til dit sprog - både det solide fagsprog, det letlæselige svar og det mere underholdende. Efter ønske og behov taler vi også om at undgå de værste fejl.

Personlig feedback du virkelig kan bruge. Se på din egen tekst sammen med underviseren - og få feedback om, hvordan du bedst kommer videre.

Overbevis med skriftlig retorik. Bliv bedre til at overbevise eller forhandle pr. mail. Bliv også mere sikker i at håndtere en konflikt, afvise en anmodning eller overbringe uvelkomment nyt.

Åbne kurser - tilmelding

Afholdes: 29. nov. 2019
12. juni 2020
13. nov. 2020
Varighed: 1 dag kl. 9-15
Pris pr. deltager 3.900 plus moms
Sted København 
Underviser Kaare Thomsen

Dato er obligatorisk

Navn er obligatorisk

Gyldig emailadresse er obligatorisk

Stilling er obligatorisk

Firma er obligatorisk

Adresse er obligatorisk

Postnummer og by er obligatorisk

Invalid Input

Invalid Input

Vi kan også holde et internt kursus hos jer. Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.

Vi underviser i skriftlig kommunikation for bl.a. DTU, Forsvaret, Gladsaxe Jobcenter, Korsør Kommune, Københavns Kommune Teknik og Miljø, Naturstyrelsen, Psykiatrisk Center Sankt Hans, Vattenfall og Visit Greenland.

Udtalelser

Et meget lærende kursus. Vi arbejdede både med teori og med øvelser, hvilket var med til at gøre teorien forståelig på en god måde. Et kursus, hvor jeg kunne gå hjem og med det samme afprøve min nye viden. Jeg kommer gerne igen en anden gang. Ditte Marie Frimodt Rasmussen, leder, Hjerneskadecenter Næstved

Kaare Thomsen er meget levende som menneske, og det smitter rigtig meget af i den undervisningsform han leverer. TAK for et godt lærerigt kursus. Jan Schøn Hald, KommuneKredit

Kaares tydelige sprog og undervisningens hastighed var nogle af kursets styrker. Det levede op til mine forventninger, og jeg glæder mig til at bruge værktøjerne i min hverdag. Mads-Daniel Skifte, Seniorkonsulent, Visit Greenland

En god indføring i teori efterfulgt af relevante opgaver. Dejligt med forslag til løsninger i bogen, som er overskuelig og et godt opslagsværk. Jeg tager værktøjerne med mig, både til mit job og private formål. Tina Krøll

Dejligt med en inspirerende kursusdag om skriftlig kommunikation. Rigtig god underviser med overskud, gode og indsigtsfulde medkursister. Jørgen Jensen, kaptajnløjtnant, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Underviseren formåede at gå ud over pensum, og jeg tager herfra med mere, end jeg havde forventet. Kristina Jørgensen, økonom, Vattenfall

 

Lyt til podcast om skriftlig kommunikation

I denne episode af Gottlebens podcastserie Negotiators taler Kaare Thomsen med Christina Pontoppidan, som er retoriker og har skrevet flere bøger om at skrive. Få en masse gode tips til, hvordan du arbejder med din skriftlige kommunikation.

 Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

Som læringsvirksomhed har vi vores egen tilgang til skrivehåndværket. Vi tror ikke på, at man er født med eller uden evnen. At skrive, så det virker, handler om teknikker og værktøjer, og alle kan lære dem. Derfor anbefaler vi enhver, der skriver i jobbet, at deltage på et kursus i effektiv skriftlig kommunikation.

Tilmeld dig 1 dags kursus i skriftlig kommunikation ...