Skriv korrekt dansk - slip for irriterende fejl

Et kursus, en workshop eller et foredrag, der forhøjer jeres troværdighed og gennemslagskraft

Et sikkert og fejlfrit dansk giver masser af fordele. Troværdighed er nok den vigtigste, men glæden ved at kommunikere forhøjes også. På dette korte kursus får I styr på alt det vigtigste, og I slipper af med fejl, der kan skade jeres image. Kurset er et nyt koncept, hvor vi lægger vægt på, at formidlingen er let, sjov - og ikke mindst relevant for jeres dagligdag.

Underviseren

Portræt lille farve 2Kaare Thomsen har undervist i skriftlig kommunikation i over 20 år, og hans særlige kompetence er at trække emnet ned på jorden og gøre det interessant. Han er forfatter til flere bøger, blandt andre den populære Skriv godt - effektiv skriftlig kommunikation. Han underviser for kunder som Dagrofa, DTU, Movia, Naturstyrelsen og Visit Greenland. Hans kurser i skriftlig kommunikation vurderes altid med topkarakter af deltagerne.

Hvem deltager på Skriv korrekt dansk?

Kurset Skriv korrekt dansk er for alle slags medarbejdere uanset uddannelse og baggrund. De fleste aktive sprogbrugere har glæde af at få reglerne på plads, da man typisk har meget andet at tage sig af i en travl hverdag.

Udbytte for deltageren af kurset Skriv korrekt dansk

Dit sprog er en stor del af din kontakt med verden, og den sproglige kvalitet betyder noget for, hvordan du bliver opfattet. Flere deltagere har bemærket, at de også føler deres talesprog bliver bedre. Mange oplever, at det er personligt udviklende at nørde med sproget. En del finder det overraskende sjovt.

Udbytte for virksomheden

Et løft af den sproglige korrekthed er et løft af virksomhedens kommunikation. Sprogregler er faktisk et rigtig godt sted at starte, hvis man har brug for at stramme op på de eksterne dialoger. En af fordelene ved et kursus er i øvrigt, at det bliver en fælles referenceramme. Det bidrager til en kultur, hvor man hjælper hinanden, og hvor det at skrive godt bliver et fælles projekt.

Indhold på Skriv korrekt dansk

Indholdet tilpasses efter, hvor mange timers undervisning I vil have, og hvad I vil have ud af det. Vi arbejder meget gerne ud fra nogle af jeres egne tekster, og hvis tiden tillader det, kan vi give individuel feedback. Forslag til emner:

Slip helt af med de værste fejl. Nogle fejl er særligt synlige. De stempler afsenderen som ubehjælpsom, og de bemærkes af rigtig mange. Den gode nyhed er, at vi kan hjælpe jer af med de fleste af de rigtig slemme fejl, og allerede det vil betyde alverden for jeres troværdighed. Et godt sted at starte.

Fejl med endelser. Der er ikke noget at sige til, at mange sprogbrugere kæmper med endelser. Skal der nu r eller t på til sidst? Hedder det lære eller lærer, hedder det præcis eller præcist? Med til denne gruppe hører også det lille s i sammensætninger. Hedder det fx tidrøver eller tidsrøver?

Stedord og deres bøjning. Det er ved at gå helt galt i Danmark med valget mellem jeg og mig. Der er desværre mange, der ser eller hører jeres fejl og føler stor irritation. Se fx denne sætning: Det har været en hård tid for firmaet og jeg. Kommer du i tvivl? Hvorfor ikke lære det ordentligt én gang for alle? Og det er faktisk ikke spor svært.

Ejestedord. De mange fejl med formerne sin og hans irriterer en del af læserne. Vi slipper aldrig helt af med dem, for Danmarks mange dejlige dialekter giver varianter i brugen. Men der er faktisk nogle klare regler, og dem kan I hurtigt lære.

Stavning og ordformer. Hvis jeres tekster viser, at den er gal med stavningen, har vi en masse gode råd, der kan løfte niveauet. Vi kan teste jer, hvis I har mod på det. Dette emne omfatter også brugen af store bogstaver, sammensatte ord, bøjning af låneord fra engelsk - og meget mere.

Uhensigtsmæssige formuleringer. Hørt i radioen: Årets første storkeunge så dagens lys natten til i går. Vi kommer alle til at skrive den slags, og det får en nærmest komisk effekt. Selvom det ikke er grammatisk ukorrekt, er der god grund til at være kritisk i brugen af billedsprog og klicheer.

Komma. Her er et af de mere smertelige områder for os danskere. Først og fremmest kan vi konstatere, at nogle går rigtig meget op i det. Der er følelser med i spillet. Dernæst må vi konstatere, at det store flertal laver sindssygt mange fejl. Vi hører ofte forvrøvlede og misforståede "regler", fx at der altid skal komma foran at, som og der. Vi har sammensæt et kort og præcist program, som vil gøre kommaproblemer til fortid. Når I én gang for alle har lært reglerne, glemmer I dem aldrig igen.

Kursusinfo

Afholdes
På bestilling
Varighed: Kursus: 1 dag
Workshop: 3 timer
Foredrag: 1-2 timer
Holdstørrelse:
Efter aftale - vi holder kurset for både små og store hold
Sted: Hos jer
Underviser: Kaare Thomsen

 

Ring 70 20 36 37, eller skriv til os og få et tilbud.

 

Rigtig godt kursus, hvor vi kommer gennem rigtig mange områder. 1 dag er næsten for lidt. Stort plus, at vi ikke var så mange. Man fik meget individuel hjælp. Rigtig god underviser, som oser af entusiasme. Deltager fra Arbejdstilsynet

Stoffet blev gjort interessant. Jeg lærte lidt af hvert og nyder, at der er plads til flere niveauer. Anna Sørensen, gymnasieelev

Som en musiker træner for at holde sit niveau havde jeg som tekstforfatter og kommunikator brug for en opfriskning og ajourføring af spillereglerne inden for mit fag. Det lykkedes på kompetent og uformel vis! Hans Svensson, marketingrådgiver og direktør, Ad Hoc.

Pragtfuldt kursus! Avnit Singh, MBA og jobsøgende

Vi kan alle blive bedre, og dette kursus har været meget givtigt at deltage i. Else Hoffmann, sekretær

Mine forventninger var ikke så høje, for jeg har aldrig været god til at skrive korrekt. Men det var helt utroligt, hvad jeg fik lært. Tak for et super kursus! Lars Holm Nielsen, indkøber