Værdighed

Et foredrag om dialogen med borgere

vaerdighed

I arbejder til daglig med mennesker. Med udsatte borgere. Gamle eller unge, syge eller raske. Ordet værdighed kommer sandsynligvis op i tanker og samtaler af og til. For det står formodentlig i den lovgivning jeres arbejde hviler på. Men hvad betyder ordet? Hvordan udmønter det sig i det arbejde I udfører? Det kan man godt diskutere.

Værdighed er det centrale ord i EU's charter om menneskerettigheder. Men når vi taler om værdighed i dialogen mellem borger og samfund, er det så en kliché? Eller skal I faktisk finde frem til hvad I som repræsentanter for det offentlige, som sagsbehandlere, pædagoger, SOSU'er, sygeplejersker eller andet, lægger i ordet? Og hvilke konsekvenser har det for borgeren og for jer selv? Og er det kun jeres ansvar, eller kan man også stille krav til den anden part i samtalen?

Jeg arbejder til daglig som forhandlingsrådgiver og retorisk rådgiver. Dvs. min vinkel på samarbejde er dialogen selv. Men jeg har også filosofi som fag, og i dette foredrag henter jeg hjælp hos nogle af de filosoffer jeg dyrker. For noget af det filosofien virkelig kan tilbyde, er definitioner. Måder at tænke på. Samtaler, diskussioner.

Vaerdighed7

Foredraget er første gang udviklet til et jobcenter og et publikum på 150 personer. Målgruppen er derudover institutioner og virksomheder der yder sagsbehandling og service for borgere. Det retter sig mod arbejdet med myndige voksne.

Flere foredrag ...

Praktisk info

Afholdes
Som foredrag på 1 time. Eller som dialogisk foredrag med en øvelse, i alt 1 time+30 minutter (samme pris)
Pris  Fra 18.000 plus moms
Oplægsholder Kaare Thomsen
Publikum 20-200 personer eller efter aftale

 

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.


Referencer

Foredraget blev holdt for nylig for 150 medarbejdere og ledere i Gribskov Kommune. Det indgik i en særlig konferencedag om værdighed. Foredraget blev rost for at være inspirerende og for at sætte fokus på emnet på en anderledes og givende, og ikke mindst anvendelig måde. Seancen var på 90 minutter og sluttede med en 30 minutters øvelse og diskussion.