Værdighed

Et filosofisk og psykologisk vinklet foredrag om dialogen med borgere

vaerdighed

Værdighed er det centrale ord i EU's charter om menneskerettigheder. Men hvad betyder ordet? Når vi taler om værdighed i dialogen mellem borger og sanfund, er det så en kliché? Eller skal I faktisk finde frem til hvad I som sagsbehandlere lægger i ordet, og hvilke konsekvenser det har både for borgeren og for jer selv? Og er det kun jeres ansvar, eller kan man også stille krav til den anden part i samtalen?

Kaare Thomsen er forhandlings- og konfliktrådgiver, vært i podcasten Negotiators og forfatter til bogen Kunsten at holde kæft. Han har en universitetsbaggrund i sprog, psykologi, retorik og filosofi.

Vaerdighed7

I foredraget blander han små fortællinger med store tanker. Vi skal en tur på plejehjem i Rødovre, og vi skal besøge en familie plaget af et misbrug. Vi skal fundere over uløselige, storpolitiske konflikter, og vi skal høre om hvorfor nogle aftaler holder længere end andre. Vi skal tale om sprogets faldgruber og muligheder, og vi skal selvfølgelig også på nogle ture tilbage i tiden for at besøge filosoffer som Hegel, Kant og Sokrates. Og vi kommer ind på overvågning, straf og kontrol og på hvordan samfundets udvikling påvirker os alle.

Men først og fremmest er vi personlige: Hvilke oplevelser har du i en hverdag hvor du også selv kommer under pres? Mange medarbejdere i kommuner oplever at dialogen også er hård for dem selv.

Foredraget er første gang udviklet til et jobcenter og et publikum på 150 personer. Målgruppen er derudover institutioner og virksomheder der yder sagsbehandling og service for borgere med specifikke udfordringer.

 

Oversigt over foredrag med Kaare Thomsen ...

Praktisk info

Afholdes
Som foredrag på 1 time. Eller som foredrag med aktivitet, i alt 1 time+30 minutter
Pris  Fra 16.000 plus moms
Oplægsholder Kaare Thomsen
Publikum 20-200 personer eller efter aftale

 

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.


Referencer

Foredraget er nyt og blev holdt første gang i juni 2022 for 150 medarbejdere og ledere i en sjællandsk kommune på en særlig konferencedag om værdighed. Foredraget blev rost for at være inspirerende og for at sætte fokus på emnet på en anderledes og givende, og ikke mindst anvendelig måde. Seancen var på 90 minutter og sluttede med en 30 minutters retorisk refleksion og diskussion.