Litteraturliste

Når du er færdig med at læse Mødeledelse der giver resultater, vil du måske videre med emnet. Nogle af de temaer som kunne have din interesse, er retorik, kropssprog og forhandlingsteknik. Her er en liste over bøger som kan lede dig videre. Men husk: Intet slår øvelse og praktisk erfaring hvis du vil udvikle dig som professionel mødeleder.

The Charisma Myth: Master the Art of Personal Magnetism. Af Olivia Fox Cabane. Forfatteren har bl.a. undervist programmører hos Google. Pointerne er enkle og trukket langt ud, men det er en meget interessant bog.

Cross-Cultural Business Behavior. By Richard Gesteland. God og brugbar indføring i kulturelle adfærdsforskelle mellem kulturer, nationer og verdensdele.

Ikkevoldelig kommunikation – girafsprog. Brug din indfølingsevne og få både dine egne og andres behov tilgodeset. Marshall B. Rosenbergs klassiker om girafsprog.

Influence. Af Robert Cialdini. Et banebrydende værk om socialpsykologiske eksperimenter og opdagelser der kan bruges til at påvirke adfærd.

Konflikt og kontakt. Af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg. Den store danske klassiker om konflikthåndtering. Velskrevet og dækkende. Går i dybden, også med kroniske konflikter. Forfatterne er også grundlæggere af Center for Konfliktløsning.

Kunsten at holde kæft & andre strategier til at overbevise med ord. Af Kaare Thomsen. Min egen bog om at overbevise i samtaler. Den skal du selvfølgelig læse. Læs mere ...

9788792235268

Lær at forhandle. Af Kaare Thomsen. Hvis du også indimellem har brug for at forhandle, har du selvfølgelig brug for denne bog, som er skrevet af mig. Læs mere ...

Manipulation. En håndbog. Nu med indoktrinering, vold og hjerne­vask. Af Klaus Kjøller. En let, humoristisk indføring i hvordan der manipuleres, især i den politiske verden.

Never Split the Difference. Af Chriss Voss. En FBI-agent møder Harvards principper for forhandlingsteknik. Super god og anderledes bog om at forhandle i praksis.

Ordet fanger. Kunsten at overbevise og inspirere. Af Michael Kjær Ejstrup. En rigtig lærebog, grundig og pædagogisk, om anvendt retorik. God hvis du kan lide teori.

Personlig indflydelse. Af Morten Sehested Münster. Spændende indføring i mødet mellem retorik og adfærdsdesign. Bogen har et afsnit om motivationstrappen, hvilket jeg selvfølgelig er glad for.

Praktisk argumentation. Af Charlotte Jørgensen og Merete Onsberg. En rigtig lærebog, næsten en klassiker. God hvis du er interesseret i argumentmodellen.

Skriv godt - effektiv skriftlig kommunikation. Af Kaare Thomsen. Meget af dit arbejde som mødeleder er skriftligt, og derfor har du sikkert brug for min bog om at skrive effektivt. Læs mere ...

Spørg - den ædle kunst at spørge ydmygt i stedet for at belære. Af Edgar H. Shein. Denne bog er en klassiker og betragtes som et væsentligt værk inden for spørgeteknik.

Vind venner, indflydelse og fremgang. Af Dale Carnegie. En klassiker om kunsten at bruge velvilje til at overbevise.

What Every Body is Saying. Af Joe Navarro. En klassiker og en virkelig god introduktion til at læse kropssprog, specielt med henblik på at se om modparten siger sandheden.

Tilbage til bogens hjemmeside ...