Manipulation - sådan undgår du at blive manipuleret

Et foredrag med Kaare Thomsen om at undgå psykologiske fælder

KaarePortrSortHvid2Du har sikkert mødt typen der altid får sin vilje. Som næsten umærkeligt rumsterer med dine tanker, følelser og beslutninger så du ender med at gøre som hun eller han ønsker. Nogle gange kan vi opleve at vores grænser flytter sig undervejs. Vi kan føle at vi mister noget af os selv, og det kan blive smerteligt.

Der er mange måder at manipulere på. Det bedste du kan gøre, er at blive bevidst om det. Og modsat hvad mange tror, er der en hel masse du kan gøre ved det.

Manipulation i sig selv er ikke indviklet. Men for at blive god til at stå imod - at undgå manipulation - er du nødt til at tænke psykologisk. Hvordan gennemskuer du de psykologiske spil der får dig til at sige ja når du burde sige nej? Og ikke mindst: Hvilke muligheder har du reelt for at gennemskue løgn og bedrag?

I dette foredrag kommer du til at høre nogle slemme historier - som du selv kunne være offeret i. Du kommer til at overveje dine egne og andres måde at være i relationer på, og du kommer til at forholde dig til de virkemidler der tages i brug når du skal presses til at gøre noget du i bund og grund ikke ønsker.

Foredraget kommer også ind på såkaldte psykopater og andre med dysfunktionelle personligheder. Hvad gør de ved os, og hvorfor har de nogle gange så let spil? Og aller vigtigst: Hvordan slipper vi ud hvis vi først er gået i fælden?

Endelig ser vi på den manipulation vi udsættes for i samfundet, ikke mindst på sociale medier. Psykologer med rødder i psykoanalysen siges at have designet programmer der kans styre beslutninger hos gigantiske befolkningsgrupper. Hvordan og hvorfor påvirker de os, og hvad får vi ud af at indse det?

Kaare Thomsen er specialist i påvirkning og overtalelse, herunder værktøjer til at overbevise med, og han er bogaktuel med en håndbog i at overbevise i samtaler. Og selvfølgelig er det vigtigt for ham - som for alle andre - at tage etisk stilling til de mange effektive metoder der kan bruges til at indfange følelser og påvirke beslutninger. Hvornår er det bare god kommunikation - og hvornår går man over stregen og må kalde det manipulation?

Kaare har holdt oplæg om psykologisk og retorisk påvirkning for bl.a. BUPL, Coop, Ferring, Foreningen af Speciallæger, Horten Advokatpartnerselskab, Kræftens Bekæmpelse, Ledernes Hovedorganisation, MAN Diesel, Nomeco, Novo Nordisk og Novozymes.

Læs også om disse foredrag med Kaare Thomsen

Kunsten at overbevise ...
Forhandlingsteknik ...

Info

Ydelse Foredrag
Varighed 60-90 minutter
Pris Afhænger af dato, sted, klokkeslæt, antal tilhørere m.m.
Oplægsholder
Kaare Thomsen

 

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.


Highlights fra foredraget om manipulation


  • Hør nogle slemme, men lærerige historier
  • Hvad sker der i os når vi bliver manipuleret?
  • Lær sprogets fælder at kende så du undgår at falde i dem
  • Findes der metoder til at se eller høre om en person lyver?
  • Psykopater og andre afvigende personlighedstyper
  • Hvordan kan vi gardere os mod at blive manipuleret?