Salgsteknik og argumenter. En samtale med Leon Birdi

Leon Birdi er en af Danmarks kendteste profiler inden for salg og salgsteknik. Han er selv podcaster, skribent og underviser. I denne episode taler vi om salgsargumenter og samtaleteknik.

Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

    

Leon Birdi: Relationen er vigtigere end argumenterne når du sælger

LeonBirdiEn af Gottlebens mest efterspurgte ydelser er undervisning i argumentation. Vi er retorikere, og noget af vores arbejde hviler på retorikkens årtusindgamle tradition. Samtidig arbejder vi med moderne psykologi, herunder studier i adfærd. Og så arbejder vi ikke mindst med at omsætte teorierne til konkret værdi. Og det handler denne episode om.

Leon Birdi er ekspert i salgsteknik og hjælper virksomheder med at få struktur på salg og mersalg, optimere metoder, finde kunder, fastholde kunder, yde den rigtige service - og til syvende og sidst: få mere på bundlinjen.

Vi taler om argumentation og om at kommunikere sælgende. Vi forholder os til myter og fordomme om "den hurtigsnakkende sælger" og om den negative værdiladning der nogle gange belaster ordet salg.

Glæd dig til at møde en sjov, knivskarp og overrumplende personlighed, og lyt til hans gode råd om salgsmøder og -samtaler i denne episode af Negotiators.

Link til Leon Birdis hjemmeside - klik her ...

Find Leon Bird på LinkedIn her ...

Find Leon Birdi på Facebook her ...

Pointer fra samtalen

  • Forbered dig. En stor del af din succes med sælgende samtaler er at du møder op med viden om kunden og emnet. Forbered også processen - øv dig i at sige det du har til opgave at formidle.
  • Vær ærlig. Salgsargumenter der indeholder andet end sandheden, skal droppes. Din hæderlighed er vigtig kapital, og den tabes let. Ærlighed og ordentlighed er nøgleingredienser i det gode salg.
  • Tilpas din kommunikation. Hvis kunden taler hurtigt og energisk, kan du gøre det samme. Hvis kunden har brug for en eftertænksomt tempo, tilpasser du dig det. Det hedder at spejle.
  • Stil spørgsmål - især om din kundes situation og behov. Spørgsmål er måden at komme til de gode argumenter på. Spørg hvad kunden oplever og har brug for. Det er den vigtigste del af din salgsteknik.
  • Tilbyd værdi. Det der får kunder til at ville ofre noget for at få noget, dvs. betale for et produkt eller en ydelse, er hvis deres oplevede værdi er større end det beløb de skal af med.
  • Giv valgmuligheder, men kun få! Hvis kunden har flere options at vælge imellem, skal du hjælpe. Begræns gerne valgene til 2, så er det nemmere for kunden at vælge end hvis der er mange.

Flere links

KunstenAtHoldeKaeftForsideLæsestof: I podcasten nævner vi den amerikanske psykolog Robert Cialdini og hans bog Influence. The Psychology of Persuasion, som varmt kan anbefales. Køb den hos Saxo ...

Lyt til Leon Birdis podcast om salg og salgsteknik ...

Læs også om Gottlebens kursus i argumentation og samtaleteknik ...

Kaare Thomsens nye bog om argumentation: Kunsten at holde kæft - og andre strategier til at overbevise med ord ...