Kunsten at overbevise

Et foredrag med Kaare Thomsen om strategier, værktøjer og virkemidler

overbevise2personer

"Man kan aldrig overbevise nogen om noget", sagde en advokat til mig for nylig. Hun er ekstern lektor på CBS og underviser i forhandlingsteknik. Som retoriker studsede jeg lidt, for faget retorik handler først og fremmest om netop dét: hvordan man bærer sig ad med at overbevise.

Men faktisk er der lidt om det. Folk tror på det de tror på, og de er generelt svære at få til at skifte mening. Moderne retorikere funderer over det, og det gjorde Aristoteles også.

Og så er det alligevel ikke spor sandt. For hvorfor har vi så ledere og politikere? Valgkampe? Debatter? Kick off-møder? Og hvad laver reklamebranchen for alle de penge den tjener?

For der er også en anden sandhed. Folk skifter faktisk mening ind imellem, og nogle gange sker det i en dialog hvor nogen overbeviser dem. Hvordan det foregår og hvad ingredienserne er, vil jeg prøve at belyse i dette foredrag.

Faktisk er det vel sådan at der er situationer hvor du har ét job: at overbevise. At fremstå troværdig. Få nogen til at sige ja i stedet for nej. Lykkes det, er du videre på din vej. Lykkes det ikke, er det måske ikke kun fordi opgaven var "umulig". Måske er det også fordi din kommunikation kunne have været smartere.

Men hvordan?

Situationerne kan være vidt forskellige: Samtalen med din chef eller medarbejder. Det vigtige oplæg. Dit svar til pressen. Det politiske møde. Eller den overordnede strategi for din kommunikation i en krise.

Og spørgsmålet er: Hvordan forbereder du dig? Hvilke muligheder har du, og hvordan vælger du mellem dem? Hvilke psykologiske, sproglige og retoriske mekanismer kan du sætte i spil?

Foredraget er til inspiration og eftertanke. Vi skal se på hvorfor og hvordan de klassiske retoriske værktøjer er helt uundværlige. Men også mere end det. For vi skal også forsøge os med en uortodoks kombination med psykologien. Kombinationen af de to fag, retorikken og psykologien, giver ekstremt potente muligheder for at kommunikere effektivt.

I foredraget får du mine bud på:

  • Hvilken effekt har argumenter? Duer de reelt til noget?
  • Hvorfor er måden du opfattes på, din troværdighed, det vigtigste?
  • Hvad gør du med følelserne - skal de sættes i spil, og hvordan?
  • Hvad betyder de ubevidste faktorer, og hvordan udnyttes de?
  • Er dit naturlige sprog effektivt nok når du skal overbevise?
  • Hvordan håndterer du angreb - også dem under bæltestedet?

Og vi skal bl.a. tale om: Hvorfor gik kommunikationen helt galt da skandalen ramte Herlufsholm Kostskole? Og hvorfor trænger nogle åbenlyse løgnere igennem til publikum og overbeviser forbløffende mange om de mest vanvittige synspunkter? Hvad stiller du op når konteksten er decideret imod dig? Vi tager en tur gennem kendte og mindre kendte diskussioner og ser på hvad der virker og ikke virker når det brænder på. Og så skal vi selvfølgelig tale med nogle af de største mestre, ikke kun fra vores samtid, men også gamle retorikere som Aristoteles og Cicero. For de har værktøjskasser stående som vi alle frit kan plukke fra, og som med garanti gør en uvurderlig forskel.

KaareForedragOverbevise2

Jeg har holdt foredrag om overbevisende kommunikation for bl.a. BUPL, Coop, Ferring, Horten Advokatpartnerselskab, Kræftens Bekæmpelse, Københavns Universitet, Ledernes Hovedorganisation, MAN Energy, Nomeco, Novo Nordisk og Novozymes.

Læs min blogartikel om Herlufsholm her ...

Læs om min baggrund her ...

Flere foredrag  ...

Info

Afholdes som
Foredrag: 60 minutter som foredrag eller 90 minutter som foredrag med refleksionsøvelse
Pris Fra 16.000 kr. ex moms
Oplægsholder Kaare Thomsen
Publikum
20-200 personer eller efter aftale

 

Ring 70 20 36 37 eller skriv til os.


Referencer

Knivskarp og underholdende oplægsholder. Henriette Thirup-Bielefeldt, Min A-kasse

Levende foredragsholder - dejligt at det blev holdt uden powerpoint. Det kan bruges i min hverdag. Louise Krag Isling, Statens Serum Institut

Kaare Thomsen er levende og troværdig med en spændende tværfaglighed. Hilda Middelboe, klinisk vejleder, Sct. Hans

9788792235268

Min bog om at overbevise i dialog kan tilkøbes med rabat.

Klik på billedet for mere info.