Konflikthåndtering kan skabe positiv forandring

Jens Hyldahl Andersen er specialist i konfliktløsning, og han er efterspurgt som konfliktmægler over hele landet. Han er også en spændende samtalepartner hvis varme og nærvær du kan glæde dig til at opleve i denne episode.

Listen to "Negotiators - med Kaare Thomsen" on Spreaker.

"Jeg har sagt ja til at arbejde med konflikter. Det er mit livsvilkår"

JensHyldahlPodcastJens Hyldahl Andersen er skarp og markant, men han nægter at lade sig putte ned i kasser. Hans særlige kvalifikation er at han for alvor forstår kunsten at lytte "med hjertet". Uden fordomme og på den fortællendes præmisser. Det gør ham til en efterspurgt konfliktmægler over hele landet, bl.a. hos politiet.

Jens arbejder for Center for Konfliktløsning, hvor han bl.a. uddanner konfliktmæglere. Han arbejder også på egen hånd i sit eget firma Contrazone, som først og fremmest betjener psykiatrien og politiet. Endelig arbejder han for Gottleben, hvor han underviser og holder foredrag for virksomheder.

Han har en baggrund som cand.mag. i psykologi og pædagogik fra Roskilde Universitet.

Lidt om samtalen

Jens har travlt for øjeblikket, så vi valgte at mødes en aften hjemme hos Kaare. Samtalen blev mere personlig og filosofisk end vi havde forudset. Netop derfor var vi begge særligt glade for resultatet.

Vi er enige om at en konflikt er en situation hvor en uenighed bliver personlig. Vi er også enige om at det kræver overblik og værktøjer at løse konflikten konstruktivt. Men Jens er mere rummelig i sin opfattelse af hvad der skal til. Kaare har en tendens til at fokusere mest på værktøjerne. Vores forskellige ståsteder skyldes måske vores forskellige målgrupper. Jens arbejder mest i psykiatrien og hos politiet, og Kaare arbejder for organisationer og ledelser.

Noter fra samtalen

KonfliktOgKontaktKonflikttrappen. Dette værktøj er et af de første du bør lære at kende hvis du vil være god til at løse konflikter. Der vil senere komme et blogindlæg om det her på hjemmesiden.

Konfliktens kernepunkter. Et værktøj udviklet i Center for Konfliktløsning. Det bygger på en særlig brug af ikkevoldelig kommunikation ("girafsprog"). Læs om det i bogen Konflikt og kontakt af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg kan varmt anbefales. Køb den her ...

Center for Konfliktløsning er et videns- og udviklingsinstitut hvor de arbejder med metode, udgiver bøger og uddanner mennesker. Her kan du bl.a. rekvirere hjælp til konfliktmægling, og du kan gennemføre en uddannelse som konfliktmægler. Læs mere her ...

Værktøjer til samtaleteknik: Kaare Thomsen nævner lytte-, spørge- og opsummeringsteknik, og han nævner også konceptet parade-riposte. Du kan læse om det altsammen på Gottlebens blog.

Disse kurser hos Gottleben kan måske være relevante for dig/jer:

Hør flere episoder af Negotiators ...